Elektra izgubila pomembno tekmo v Šentjurju

ELE 3. marec, 2014
280
Elektra izgubila pomembno tekmo v Šentjurju

Lokalni derbi v šentjurju je zasluženo dobila domača ekipa. Košarkarji Elektre so odigrali odličen prvi polčas nato pa znova popustili in zabeležili nov poraz.


LIGA TELEMACH, 17. KOLO:

TAJFUN : ELEKTRA šOšTANJ 74:63

(24:24, 15:20, 18:10, 17:9)
Zadnik (6 podaj) in Držiæ (5 skokov) po 16, Primorac 14 (11 skokov); Zagorc in Leliæ (5 skokov) po 14.

STATISTIKA  

Na obračunu ekip z dna lestvice so bili boljši domači, čeprav pot do zmage ni bila lahka, saj so odpor Elektre dokončno strli šele v zadnjih petih minutah.  

Začetek je bil boljši za domače, toda prednost se je hitro stopila, po izidu 16:16 pa sta bili ekipi dolgo povsem skupaj. Prva četrtina se je končala neodločeno, tudi do polčasa si nobeni ekipi ni uspelo priigrati večjega naskoka, šele tik pred koncem prvega dela je Andrej Podvršnik s petimi točkami prinesel prav toliko prednosti gostom.  

Tajfun pa je v tretji četrtini najprej ujel tekmece ter si nato priboril sedem točk prednosti. Elektra se ni predala, pri 61:58 pa sta bili ekipi v 34. minuti še zadnjič skupaj. Ker pa so nato gostje naslednje tri minute ostali brez točke, so domači prišli do dovolj velike prednosti, ki je zadoščala za zmago.  

S po 16 točkami sta si pri zmagovalcih strelsko vlogo porazdelila Uroš Zadnik in Ivan Držič, pri poražencih pa sta prav tako dva košarkarja dosegla enako število točk, 14, Žiga Zagorc in Ðorðe Leliæ.   

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Edi Dželalija, trener Tajfuna:
"V drugem polčasu smo obrambo odigrali na odličnem nivoju, prejeli le 19 točk in to je nagnilo tehtnico v našo korist. Kljub temu, da smo večino tekme bili v vodstvu, je bila ta težka in nervozna. K uspehu so nam veliko pomagali tudi glasni navijači. Čestitke igralcem, navijačem in pomočniku Robiju Ribežlu za odlično pripravo na nasprotnika." 

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre:
"V prvem polčasu smo odigrali kvalitetno in kontrolirali potek tekme. Takoj po odmoru se je, podobno kot na prejšnjih tekmah, pri naši ekipi pokazala slabša telesna pripravljenost. Začeli smo padati, domačini pa so to izkoristili. Na obeh straneh igrišča so vzpostavili ritem igre, ki mu nismo mogli slediti. V tem trenutku je s takšnim številom treningov to naš maksimum. Če se želimo vrniti na zmagovalne tirnice bodo fantje morali zavzeto trenirati dvakrat dnevno."

VIR: KZS

FOTO: JURE GODLER

Iskanje