Elektra in Hopsi v finalu

ELE 18. september, 2010
219
Elektra in Hopsi v finalu

V šoštanju ta vikend poteka 7. memorial v spomin na dolgoletnega igralca, trenerja in košarkarskega zanesenjaka iz šaleške doline, Matjaža Natka. Na turnirju poleg domače ekipe Elektre sodelujejo še prvoligaške ekipe Hopsi Polzela, KK Dubrava (Zagreb, HR) in Kelag Wörthersee Piraten (Celovec, A).


HOPSI POLZELA : KK DUBRAVA 90 : 69
(26 : 19, 25 : 15, 21 : 13, 18 : 22)

Petek, 17. 9. 2010 ob 17:30, športna dvorana šoštanj, gledalcev 75
Sodniki: Gajšek D., Markič M. in Todorovič V.

Hopsi Polzela: Godler 12, Venta 6, Sebič 12, Podvršnik 14, Skos 8, Thodique 5, Hajdaraj, Jezernik, Virant, Sviridov 31 in Vašl 2.

KK Dubrava: Čubriæ 3, Gaziæ 10, Rikiæ 6, Bašiæ 21, Buovac 3, Brzoja 2, Garma, Cvjetkoviæ 8, Bašljan 11 in Nakiæ 5.

Obe nastopajoči ekipi imata na papirju dobri ekipi, zato je bila tekma dober test igralcev za oba trenerja. Kaj kmalu se je pojavila razlika v uigranosti ekip. Hopsi so zadržali jedro ekipe in so za razliko od Dubrave, kateri so se nekateri igralci priključili šele pred dnevi, bili tako veliko bolje uigrani in tudi igralci se med seboj odlično poznajo.

Polzelani so že v prvem polčasu prevzeli vajeti igre v svoje roke in prednost se je samo še višala. Dubrava je tako davek neuigranosti drago plačala in zmagovalec je bil znan že po prvem polčasu. Ko so Polzelani v igro poslali še mlajše igralce so gostje iz Hrvaške poraz na koncu le malce ublažili.

Pri ekipi Hopsov je izstopal mladi Dmitry Smiridov, ki je dosegel 31 točk (met iz igre za dve točki 11:13) in 6 skokov, na njem pa je bilo narejenih kar 12 osebnih napak. Največ točk pri gostih iz Hrvaške je dosegel Domagoj Bašiæ, in sicer 21.
__________________________________________________________________
V odmoru med obema tekmama je bila krajša slovesnost, kjer je predsednik domačega kluba pozdravil vse navzoče in po koncu govora za otvoritev turnirja prosil ženo pokojnega Matjaža Natka, gospo Lauro Natek. Za zaključek slovesnosti je novi kapetan Elektre, Salih Nuhanoviæ v spremstvu Miloša Miljkoviča ponesel venec iz dvorane. Za primerno glasbeno spremljavo je poskrbel Pihalni orkester Zarja šoštanj, katerega predsednik je bil tudi Matjaž Natek.
__________________________________________________________________

Elektra – Kelag Wörthersee Piraten (Celovec, A) 92 : 63
(27 : 17, 24: 17, 29 : 11, 12 : 18)

Petek, 17. 9. 2010 ob 20:00, športna dvorana šoštanj, gledalcev 150
Sodniki: Petek S., Javor E. in Bolka J.

Elektra: Bukovič 5, Horvat 9, Vidovič 16, Čosič 3, Hasiæ, Jeršin 14, Bilič 5, Pajeviæ 2, Leliæ 17, Lekič 6, Miljkoviæ 4 in Nuhanoviæ 11.

Kelag Wörthersee Piraten: Breithuber 2, Weber 5, Zajc 15, Breithuber 3, Bachiechner 9, Pachernig, Husanoviæ 13, Rhinehart 12, Živkoviæ, Huber, Gspandi in Erschen.

V drugi tekmi turnirja sta se pomerili ekipi, ki sta se nekoč na Natkovem memorialu že srečali. Domači trener, Dušan Hauptman je pripravil dobro taktiko, hitra in kolektivna igra, podkrepljena z zelo agresivno obrambo in veliko motiviranostjo,  je strla odpor gostov že v prvih 10 minutah srečanja. Gostja nikakor niso našli razpoloženega igralca in šele v drugi četrtini so se malce zbrali in do polčasa pokazali, da znajo igrati dobro košarko.

Drugi polčas srečanja, je tudi minil v znamenju igralcev Elektre, saj niso dovolili, da bi se igralci iz Celovca razigrali in postregli z morebitnim presenečenjem. Zato je domači trener Dušan Hauptman lahko poslal v igro prav vse svoje igralce in vsi so se izkazali s kolektivnim pristopom in veliko borbenostjo. Nekaj minut pred koncem srečanja so domači igralci vodili že za kar 40 točk, srečanje pa se je zaključilo s 29 točkami razlike.

Pri ekipi Elektre je izstopal Ðorðe Leliæ, ki je dosegel 17 točk, od tega je zadel kar štiri od petih metov za tri točke. Elektra je na tekmi skupaj zadela kar 13 trojk. Največ točk pri gostih iz Avstrije je dosegel Gunther Zajc, in sicer 15.

Domača ekipa se je s prikazano igro na najlepši možni način predstavili domačemu občinstvu in zelo uspešno začela novo sezono 2010/11. Če bodo igralci Elektre tudi v državnem prvenstvu tako visoko motivirani in igrali takšno kolektivno igro, se lahko nadejamo zanimivih tekem in šoštanjska dvorana bo težko osvojljiva trdnjava.
___________________________________________________________________

Spored drugega dne mednarodnega turnirja, ki poteka v športni dvorani šoštanj (sobota, 18. september 2010):
•    09:30 položitev venca na grob Matjaža Natka
•    13:30 prijateljska tekma veteranov Elektre in veteranov Laškega
•    17:30 tekma za 3. mesto; KK Dubrava :  Kelag Wörthersee Piraten
•    20:00 tekma za 1. mesto; Elektra : Hopsi Polzela
•    21:30 zaključek s podelitvijo pokalov

Iskanje