Elektra Esotech z novim centrom

ELE 30. avgust, 2008
201
Elektra Esotech z novim centrom
Košarkarski klub Elektra je sklenil enoletno pogodbo o sodelovanju s 24-letnim in 212 cm visokim igralcem iz Črne Gore, Lukom Sjekločem. Z novim igralcem je ekipa Elektra Esotech zapolnila dosedanjo vrzel na ...
ELEKTRA ESOTECH Z NOVIM CENTROM

Košarkarski klub Elektra je sklenil enoletno pogodbo o sodelovanju s 24-letnim in 212 cm visokim igralcem iz Črne Gore, Lukom Sjekločem. Z novim igralcem je ekipa Elektra Esotech zapolnila dosedanjo vrzel na igralnih pozicijah pod košem, domači trener Borut Cerar pa je s tem igralcem pridobil še zadnjega nosilca igre, tako da bo lahko v polni postavi pričel s pripravo ekipe na novo tekmovalno sezono.  

Luka Sjekloča je svojo košarkarsko pot v članski konkurenci pričel v sezoni 2001/02 pri ekipi Bodučnosti iz Podgorice, nadaljeval pa v ekipah Pau-Orthez Pau v Franciji (2002/2003), Partizana iz Beograda (2003/04), Sloge iz Kraljeveva (2004/05), Mornarja iz Bara (2005/06) in v ekipi OKK Beograd (2006/07). Prvi del lanske sezone je odigral za ekipo Ergonom iz Niša, nato pa zaradi bolezni za nekaj mesecev prekinil športne aktivnosti in zadnji del sezone igral za ekipo Jedinstva iz Bijelega Polja v Črni Gori. Za ekipo Ergonoma iz Niša, ki nastopa v 1. ligi Srbije, je v povprečju igral skoraj 20 minut na tekmo in v povprečju dosegal 6,3 točke na tekmo.

Novi center Elektre se bo domačemu občinstvu prvič predstavil na 5. memorialu Matjaža Natka, ki bo 5. in 6. septembra 2008 potekal v Športni dvorani Šoštanj. Poleg domače ekipe Elektre Esotech se bodo turnirja udeležile še ekipe Zagorja KD FT, Luke Koper ter Rudarja iz Trbovelj.

V letu 2008 Košarkarski klub Elektra praznuje 60-letnico košarke v Šaleški dolini, zato smo na turnir povabili ekipe, katere ali vodijo bivši trenerji Elektre Esotech oz. za katere nastopajo bivši igralci Elektre Esotech. Zanimiv je podatek, da v vseh treh gostujočih ekipah skupaj nastopa kar 10 bivših igralcev Elektre. Ekipo Zagorja KD FT vodi trener Dušan Hauptman, ki je bil v sezoni 2005/06 trener Elektre Esoteh in je z osvojenim končnim 4. mestom dosegel največji uspeh v zgodovini Košarkarskega kluba Elektra. Luki Koper pa se je pridružil Ivan Stanišak, ki je bil v lanski sezoni trener članske ekipe Elektre Esotech.

Iskanje