Elektra Esotech ugnala Zlatorog

ELE 18. oktober, 2009
199
Elektra Esotech ugnala Zlatorog

Če so Laščani v uvodnem krogu kar pričakovano vpisali poraz proti Heliosu, pa so danes v šoštanju vendarle odkrito napovedovali zmago. Toda tudi tokrat so ostali brez nje, v sami končnici tekme, ki je bila ves čas izjemno izenačena, jim jo je odnesel Horvat...


Elektra Esotech : Zlatorog Laško 75:73 (19:18, 22:23, 14:15, 20:17)

Zadnji koš na tekmi:



športna dvorana, gledalcev 400, sodniki: Lovšin, Javor (oba Ljubljana), Gajšek (Trbovlje).

Elektra Esotech: Horvat 8 (2:2), Koštomaj 15 (7:11), Podvršnik 2 (2:2), Bilič 5 (2:2), Lekič 6, Æup 19 (5:7), Feeley 20 (4:7).

Zlatorog: Strnad 12 (4:6), Brodnik 3, Vujasinoviæ 1 (1:2), Nikolič Smrdelj 2, Goljoviæ 11 (7:7), Pelko 3 (1:2), Čmer 4, Rizviæ 6 (0:2), Dimec 14 (4:7), Bubnič 17 (5:6).

Če so Laščani v uvodnem krogu kar pričakovano vpisali poraz proti Heliosu, pa so danes v šoštanju vendarle odkrito napovedovali zmago. Toda tudi tokrat so ostali brez nje, v sami končnici tekme, ki je bila ves čas izjemno izenačena, jim jo je odnesel Horvat.

Igralci obeh ekip so v prvem polčasu pokazali zelo izenačeno predstavo. Prvo zajetnejšo prednost so si pri izidu 13:8 priigrali domačini, toda izkazalo se je, da je bila prednost petih točk tudi največja v tem delu igre. Enak naskok so si domačini po zabijanju Lekiča priigrali tudi v 17. minuti, a so se gosti spet vrnili, v 19. minuti pa prek Dimca celo povedli z 39:36. Prvih 20 minut se je vseeno končalo z 41:41.

Favoriziranim gostom niti v tretji četrtini ni uspelo pobegniti, saj sta bila pri domačih zelo razpoložena novi center Feeley (20 točk, 13 skokov), ki je blestel predvsem v prvem polčasu, in Æup (19 točk, 7 skokov). O zmagovalcu je tako odločilo zadnjih deset minut igre. Toda tudi v teh odločitev ni padla praktično vse do izteka časa. Vsega štiri sekunde pred koncem je namreč Horvat zadel zmagoviti koš za domačine, Vujasinoviæ pa je ob koncu zgrešil met za tri točke pri Zlatorogu.

Elektra bo v 3. krogu prihodnjo soboto gostovala pri Zasavju, Laščani pa bodo prav tako v soboto gostili šentjur.


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Tekmo dveh enakovrednih nasprotnikov je odločil en koš, ki smo ga tokrat zadeli mi. Fantom čestitam za res odlično borbo, obenem pa upam, da bomo v naslednjih tekmah popravili tudi število izgubljenih žog."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"V zadnjih trenutkih srečanja smo bili premalo zbrani in smo s finalistom lanskega Pokala Spar, moštvom Elektre Esotecha, izgubili po lastnih napakah."



IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"V goste prihaja ekipa, ki je eden izmed kandidatov za Ligo NLB. Razpored nam ne gre na roko, a bomo naredili vse, da iztržimo čimboljši rezultat."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Odhajamo na še eno zahtevno gostovanje, vendar v popolni zasedi. Esmir Rizviæ je zacelil poškodbo gležnja, Daniel Vujasinoviæ pa je dobil pravico do nastopa. Ekipa Elektra Esotech je že v uvodnem dvoboju proti Krka pokazala, da se je sestavljena iz kvalitetnih igralcev. Zaustaviti bomo morali predvsem Dejana Æupa in našega lanskega igralca Tadeja Koštoma. Pomembna prvina bo tudi skok, čeprav je novi šoštanjski center Andrew Feeley velika neznanka. Vseeno je naš cilj jasen: zmaga!"


Izjava kapetana pred tekmo:


Izjava gledalca med tekmo:



Izjava najboljšega igralca derbija - Andrew Feeley:


Izjava Aleša Pipana, trenerja gostov:


Izjava kapetana Elektre Esotecha po tekmi:
 

 

 

Iskanje