Elektra Esotech : TCG Mercator 69:72

ELE 14. maj, 2008
200
Elektra Esotech : TCG Mercator 69:72
Dvoboj zadnjeuvrščenih ekip v ligi za prvaka je bil bolj ali manj prestižnega pomena, a vseeno sta se moštvi borili do zadnjega, to še posebno velja za škofjeloške košarkarje, saj je zmaga odločala o tem, kdo bo sedmouvrščena in kdo osmouvrščena ...

Elektra Esotech : TCG Mercator 69:72 (26:16, 10:20, 19:12, 14:24)

Šoštanj, 13.5.2008 - Športna dvorana, gledalcev 300, sodniki: Jovanovič, Strnad (oba Ljubljana), Gajšek (Trbovlje).

Elektra Esotech: Ličartovsky 6 (2:2), Ivanovič 13 (5:5), Kunc 18 (12:14), Vrečko 18 (2:4), Jeršin 5 (2:3), Šimunič 2, Bubnič 7 (3:4).

TCG Mercator: Ljubenovič 5 (3:4), Mezek 3, Hartman 6, Skok 10, Murič 10 (2:3), Julevič 8 (2:4), Eržen 20 (6:9).

Dvoboj zadnjeuvrščenih ekip v ligi za prvaka je bil bolj ali manj prestižnega pomena, a vseeno sta se moštvi borili do zadnjega, to še posebno velja za škofjeloške košarkarje, saj je zmaga odločala o tem, kdo bo sedmouvrščena in kdo osmouvrščena ekipa državnega prvenstva.

Če ne zaradi drugega, pa zavoljo domačega igrišča, so košarkarji Elektre nosili breme favorita, s čimer so se v prvi četrtini dobro kosali. Tekmecu niti dovolili, da bi se razigral, to pa jim je po desetih minutah prineslo ravno toliko točk prednosti. Toda vse prigarano je bilo v drugi četrtini prav tako zapravljeno. Gosti sicer niso blesteli, a vsega deset točk domače ekipe je Škofjeločanom omogočilo, da so do odmora tekmeca ujeli.

Drugi polčas je bil podoben prvemu. Tretja četrtina je spet minila v znamenju gostiteljev, medtem ko so v četrti vnovič obstali. Tokrat gosti niso le izenačili, ampak so v zadnjih trenutkih dvoboja s polaganjem Skoka in enim zadetim prostim metom Juleviča tekmo celo dobili. Eden od razlogov poraza košarkarjev Elektre je bil tudi zelo slab met izza črte za tri točke, saj so zadeli le trikrat iz 21 poskusov, medtem ko so Škofjeločani bili v tem elementu kar 50-odstotni (7:14).


Ivan Stanišak, trener Elektre Esotech: "Košarkarjem TCG Mercatorja čestitam za zasluženo zmago. Zmago smo imeli tako rekoč ves čas v rokah, saj smo večinoma vodili, imeli celo zadnji napad, a, žal, vsega tega nismo znali izkoristiti. Kljub temu bi ob koncu sezone za uspeh, torej za uvrstitev v ligo UPC Telemach za prvaka, čestital vsem košarkarjem za izjemno delo pa bi se zahvalil pomočnikoma Borutu Cerarju in Franciju Ruprehtu, kondicijskemu trenerju Tinetu Steinerju, fizioterapevtu Vladu Pečniku in predsedniku Darku Lihtenekerju."

Matic Vidic, trener TCG Mercatorja: "Fantje so pokazali veliko srce, saj so se v izjemno težkih pogojih rešili zaostanka z 12 točkami, za kar jim res iskreno čestitam. Pokazali so pravo borbo in igro, kot se šika. S sedmim mestom ter s tem drugo najboljšo uvrstitvijo škofjeloškega kluba v zgodovini sem izjemo zadovoljen, za pomoč pa bi se zahvalil pomočniku Mateju Grudnu, igralcem za predano delo in korekten odnos prek celotne sezone ter vsem, ki so nas podpirali tako v klubu kot ob njem. Menim, da smo pokazali, kakšne so smernice za prihodnost."

Iskanje