Elektra Esotech : TCG Loka kava 90:96

ELE 10. december, 2006
234
Elektra Esotech : TCG Loka kava 90:96
V 9. krogu Lige UPC Telemach sta se v Športni dvorani Šoštanj pomerili ekipi iz sredine prvenstvene lestvice. V rednem delu tekme si nobeni ekipi ni uspelo ...

Elektra Esotech : TCG Loka kava 90:96

V 9. krogu Lige UPC Telemach sta se v Športni dvorani Šoštanj pomerili ekipi iz sredine prvenstvene lestvice. V rednem delu tekme si nobeni ekipi ni uspelo ustvariti občutnejše prednosti, kar se je odrazilo v izenečanem rezultatu po zaključku rednega dela. V prvem podaljšku so bolje začeli gostje, a so jih domači igralci kmalu ujeli in po dodatnih petih minutah je bil ponovno izenačen rezultat. Zato je bil potreben še drugi podaljšek, ki ga je zaznamovala odsotnost kar nekaj igralcev obeh ekip, ki so zaradi petih osebnih napak morali tekmo spremljati s klopi. Na koncu so imeli gostje iz Škofje Loke malce več sreče in so na koncu zmagali z rezultatom 90:96.

Pri domači ekipi sta najbolje igrala organizator igre Boris Jeršin in nova okrepitev Aleš Kunc. Pri gostih pa sta bila najboljša izkušena Simon Finžgar in Jure Eržen.

Izjavi obeh trenerjev po tekmi:

Bojan Lazič, trener Elektre Esotech: "Po napetem finišu je zmagala TCG - Loka kava. Po takem dvoboju težko povem kaj več. Imeli smo priložnost za zmago tako v rednem delu kot po prvem podaljšku, je obakrat nismo izkoristili."

Gašper Potočnik, trener TCG - Loke kave: "Šlo je za izjemno težko tekmo, v kateri sta z izjemo začetka, v katerem smo se malce "odlepili", ekipi ves čas ena za drugo nizali koš za koš. Borili smo se po najboljših močeh in nazadnje zmagali. Košarkarjem lahko le čestitam za izjemno borbenost in za to, da so srce pustili na igrišču. Zdaj moramo hitro pozabiti na ta uspeh in v naslednjem krogu lige UPC Telemach premagati še Zagorjane."

Fotogalerija s tekme!


Elektra Esotech : TCG Loka kava 90:96 (12-16, 19-21, 19-18, 20-15)

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 200, sodniki Andrej Jelen (Lj), Željko Jovanovič (Lj) in Klemen Peter Dovč (Domžale).

Elektra Esotech: Dobovičnik 2, Bujan, Ručigaj 6, Kunc 19, Nedeljkovič 12, Jeršin 26, Vidovič 7, Goršek, Pojatina 7, Mihalič 11. 

TCG Loka kava: Ljubenovič 6, Ninič 12, Finžgar 24, Hartman 6, Skok 9, Jankovič 2, Troppan 4, Kovačevič 17, Eržen 16.

Podrobna statistika tekme!

Iskanje