Elektra Esotech sestavlja člansko ekipo za novo sezono

ELE 2. julij, 2008
200
Elektra Esotech sestavlja člansko ekipo za novo sezono
V današnjem vročem popoldnevu je predsednik Košarkarskega kluba Elektra, Darko Lihteneker, podpisal prve pogodbe za sestavo članske ekipe v sezoni 2008/09 in ob tem povedal: " V Košarkarskem klubu Elektra v letošnjem letu praznujemo 60-letnico delovanja, kar nas uvršča med najstarejše košarkarske kolektive v Sloveniji. Z aktivnim sestavljanjem ekipe smo začeli malce kasneje, kot pretekla leta, smo se pa zato odločili, da bomo ...
Elektra Esotech sestavlja člansko ekipo za novo sezono



Šoštanj, 2. julij 2008: V današnjem vročem popoldnevu je predsednik Košarkarskega kluba Elektra, Darko Lihteneker, podpisal prve pogodbe za sestavo članske ekipe v sezoni 2008/09 in ob tem povedal: " V Košarkarskem klubu Elektra v letošnjem letu praznujemo 60-letnico delovanja, kar nas uvršča med najstarejše košarkarske kolektive v Sloveniji. Z aktivnim sestavljanjem ekipe smo začeli malce kasneje, kot pretekla leta, smo se pa zato odločili, da bomo v tem jubilejnem letu dali večji poudarek domačemu kadru, tako na trenerskem kot na igralskem področju."

Prva je bila podpisana pogodba o sodelovanju med klubom in domačim strokovnjakom Borutom Cerarjem za vodenje članske ekipe kluba v prihodnji sezoni. Po podpisu pogodbe je trener Borut Cerar dejal: "Po 14 letih trenerskega dela sem z veseljem sprejel ponujeno mesto trenerja članske ekipe Elektra Esotech. Ker s klubom sodelujem že dlje časa vem, da bomo imeli dobre pogoje za delo. Skupaj z igralci in vodstvom kluba bom naredil vse, da se bo v šoštanjski športni dvorani nadaljevala tradicija dobrih košarkarskih predstav."

Nato je pogodbo o dvoletnem sodelovanju s klubom podpisal 195 cm visoki in 21-letni branilec Tadej Horvat. Svojo športno pot je začel v Slovenski Bistrici, nadaljeval pa v Laškem, kjer je bil eno leto posojen tudi v ekipo Rudarja iz Trbovelj, v zadnjih treh sezonah pa je zastopal barve članske ekipe Zlatorog iz Laškega. V minuli sezoni je igral v povprečju 13 minut na tekmo in v povprečju dosegel skoraj 5 točk na tekmo. Bil je tudi slovenski reprezentant v kategoriji pionirjev, kadetov in mladincev. Tadej, ki je mlad in perspektiven slovenski igralec, je ob podpisu pogodbe izjavil: "Vesel in zadovoljen sem, da sem se pridružil ekipi Elektra Esotech, za katero vem, da bom v njej napredoval in pridobil nove izkušnje. Trenerju sem obljubil trdo ter zavzeto delo in vem, da se mi bo to obrestovalo."

Kot zadnji je pogodbo podpisal domači igralec na poziciji organizatorja igre, Žiga Mravljak. Žiga je svojo športno pot začel prav v Elektri in se nato za nekaj časa pridružil mladinskim selekcijam iz Laškega in se v sezoni 2006/07 vrnil v svoj matični klub. V lanskem letu si je kot posojen igralec nabiral izkušnje v 1. B ligi in sicer pri ekipi iz Medvod. 21-letni igralec, ki je tudi študent Fakultete za šport v Ljubljani, je dejal: "Košarkarski klub Elektra je moj matični klub, zato sem po letu dni posoje vesel, da se vračam v člansko ekipo Elektra Esotech. Vem, da bom imel vse možnosti za svoj športni razvoj in ponujeno priložnost bom prijel z obema rokama."

V člansko ekipo za naslednjo sezono pa so že uvrščeni trije igralci mlajših selekcij in sicer Brane Lekič, Grega Bujan in Luka Golež. Vodstvo kluba je v tem času v intenzivnih razgovorih o morebitnem sodelovanju z nekaterimi kvalitetnimi in perspektivnimi igralci tako iz Slovenije kot iz tujine. Zato v kratkem pričakujemo podpise novih pogodb za sezono 2008/09.

Iskanje