Elektra Esotech - Šentjur 75:69

ELE 31. oktober, 2009
194
Elektra Esotech - Šentjur 75:69

Domači košarkarji so dosegli tretjo zmago, njihovi tekmeci pa so z zmago in tremi porazi na 11. mestu v 12-članski elitni domači ligi.


Elektra Esotech - šentjur 75:69 (18:21, 14:16, 22:10, 21:22)


športna dvorana, gledalcev 300, sodniki: špendl, Petek (oba Maribor), Majkič (Hrastnik).

Elektra Esotech: Horvat 21 (2:4), Koštomaj 14 (8:10), Bilič 3 (1:3), Lelič 4, Æup 18 (2:4), Feeley 15 (5:8).

šentjur: Lapornik 11 (1:2), Simoviæ 14, Sebič 4, Ručigaj 4 (2:3), Jovanovič 1 (1:2), Crenshaw 16 (2:2), Alispahiæ 11, Ferme 6.

Domači košarkarji so dosegli tretjo zmago, njihovi tekmeci pa so z zmago in tremi porazi na 11. mestu v 12-članski elitni domači ligi.

V izenačenem dvoboju so v prvi polovici tekme gosti imeli rahlo premoč, gostitelji pa so rezultatsko tehtnico nekoliko bolj izrazito nagnili na svojo stran šele v 28. minuti, ko so povedli z devetimi točkami (51:42). A trdoživi gosti se niso predali, z zagrizeno igro so gostiteljem znova zadihali za ovratnik in v 34. minuti znova povedli s 55:54. V razburljivi končnici je bilo več preudarnosti na domači strani, izkazal pa se je predvsem Koštomaj, ki je 26 in 15 sekund pred koncem polčasa realiziral vse svoje štiri proste mete za vodstvo s 74:69.

V domači ekipi se je poleg Koštomaja izkazal še Horvat, z 21 točkami najbolj učinkovit strelec tekme, v gostujoči pa je bil strelsko najbolj razpoložen Crenshaw s 16 točkami.

Elektra Esotech se bo v naslednjem krogu v gosteh pomerila z Geoplin Slovanom, šentjur pa bo na domačem igrišču gostil Parklje. Obe tekmi bosta v soboto, 7. novembra.


BILTEN, ki so ga prejeli gledalci na tekmi


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Fantje so dosledno izvršili dogovor, ki smo ga sklenili med tednom. S pomočjo celotne ekipe smo zaustavili najkoristnejšega igralca prvenstva Marcusa Angela Crenshawa in prav to je odločilo lokalni derbi."

Damjan Novakovič, trener šentjurja:

"V zelo izenačeni tekmi so na koncu slavili gostitelji. Statistično gledano je glavni razlog za poraz to, da so košarkarji Elektre Esotech izvajali 22 prostih metov več kot mi.

Izjava po tekmi - Siniša Biliæ:

Izjava po tekmi - Marcus Crenshaw:


IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Pred nami je še ena pomembna tekma, ki bo odločala o uvrstitvi med sedem najboljših ekip Lige Telemach. šentjur ima zelo izkušeno in uigrano ekipo, a se bomo vseeno potrudili, da bomo izvlekli kar se da dober rezultat."

Damjan Novakovič, trener šentjurja:

"Odhajamo na že tretje zaporedno gostovanje, ob tem, da imamo za nasprotnika odlično ekipo. Za morebitno zmago bomo morali ustaviti trojev Brian Feeley-Dejan Æup-Tadej Koštomaj, sami pa bomo potrebovali tudi več razpoloženih igralcev."


LESTVICA LIGE TELEMACH


Izjava po tekmi - Damjan Novakovič -trener šentjurja:


Izjava pred tekmo - Ajda Skorenšek:


VESELJE OB ZMAGI - ZADNJI KOšI NA TEKMI:


 

 

 

Iskanje