Elektra Esotech se bo junija udeležila turneje na Kitajskem

ELE 18. marec, 2006
205
Elektra Esotech se bo junija udeležila turneje na Kitajskem
V prvi polovici junija 2006 se bo na daljnem vzhodu, natančneje v kitajskem mestu Shanghai in okoliških mestih odvijal sklop košarkarskih turnirjev za popularizacijo te svetovno znane igre z žogo. Ker se bodo na Kitajskem leta 2008 odvijale olimpijske igre, želijo ...

ELEKTRA ESOTECH SE BO JUNIJA UDELEŽILA TURNEJE NA KITAJSKEM

V prvi polovici junija 2006 se bo na daljnem vzhodu, natančneje v kitajskem mestu Shanghai in okoliških mestih odvijal sklop košarkarskih turnirjev za popularizacijo te svetovno znane igre z žogo. Ker se bodo na Kitajskem leta 2008 odvijale olimpijske igre, želijo domačini čim bolje predstaviti prebivalstvu to v svetu zelo priljubljeno igro ter na splošno povečati popularnost športa med prebivalci. Hkrati veliko sredstev namenjajo izgradnji športne infrastrukture, ki je narejena po najmodernejših standardih.

Na povabilo organizatorja, se bo teh turnirjev udeležila tudi članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra skupaj z vodstvom kluba. Skupaj z ekipo selekcije mesta Beograd bo Elektra Esotech na devetih tekmah turneje predstavljala tudi evropski način igranja košarke. Poleg tega bo ekipa Elektra Esotech v okrožju Shangai predstavljala tudi Šaleško dolino ter nenazadnje tudi Slovenijo, saj je velik poudarek turneje na medijski odmevnosti v lokalnih medijih.

Organizator evropskega dela odprave na Kitajsko je Fond za razvoj športa VEBA iz Beograda, ki je poleg OKK Beograd oz. selekcije mesta Beograd, na turnejo povabil tudi člansko ekipo Košarkarskega kluba Elektra. Zato so v sredo, 15. marca 2006, predstavniki Fonda Veba, OKK Beograd in vodstvo KK Elektra v Šoštanju podpisali pogodbo o udeležbi ekipe Elektra Esotech na dvanajstdnevni turneji na Kitajskem. Na daljni vzhod se bo odpravila 15 članska zasedba igralcev in vodstva kluba.


Novica o odhodu na Kitajsko je bila objavljena tudi v časniku EKIPA.


Fotografija: S podpisa pogodbe v Vili Široko v Šoštanju (na levi predstavniki fonda VEBA in na desni predstavniki KK Elektra).

Foto: Dejan Tonkli 

Iskanje