Elektra Esotech : PRO-TEK Zasavje 62:80

ELE 16. januar, 2010
232
Elektra Esotech : PRO-TEK Zasavje 62:80

Favorizirani igralci PRO-Tek Zasavja so v šoštanju prišli do pričakovane zmage. Ta je zanje že deseta, z njo so se izbranci Edija Dželalije obdržali pod vrhom prvenstvene lestvice. Na drugi strani je Elektra skušala narediti vse, da bi pripravila presenečenje, vendar je na koncu morala priznati premoč gostom in vpisati osmi poraz...


ELEKTRA ESOTECH - PRO-TEK ZASAVJE 62:80 (15:24, 22:17, 11:22, 14:17)


šoštanj, 16.01.2010, športna dvorana šoštanj, gledalcev 400, sodniki: Mlakar (škofja Loka), Žebeljan (Maribor), Fišer (Ljubljana).

Elektra Esotech: Koštomaj 9 (3:4), Podvršnik 2, Bilič 3 (1:2), Sjekloča 7, Lelič 10 (7:8), Lekič 7 (1:2), Æup 18 (1:1).

PRO-TEK Zasavje: Mučič 12, Anzulovič 13 (4:4), Pašaliæ 22 (6:7), Soldo 4, Percel 1 (1:2), šoškiæ 5 (1:2), Mali 14 (5:6).

Favorizirani igralci PRO-Tek Zasavja so v šoštanju prišli do pričakovane zmage. Ta je zanje že deseta, z njo so se izbranci Edija Dželalije obdržali pod vrhom prvenstvene lestvice. Na drugi strani je Elektra skušala narediti vse, da bi pripravila presenečenje, vendar je na koncu morala priznati premoč gostom in vpisati osmi poraz.

Tekmo so bolje začeli gosti, ki so na krilih Pašaliæa prišli tudi do 12 točk prednosti. Pašaliæ je zgolj v prvih šestih minutah in pol zbral 12 točk in šest skokov, tako zanesljivo vodstvo Zasavcev po prvi četrtini ni bilo presenečenje. V drugi je Pašaliæ večino časa preživel na klopi, pri domačinih pa se je razigral Æup in največ pripomogel k temu, da se je Elektra sredi četrtine približala le na točko.

Toda že začetek tretje četrtine se je domačim "ponesrečil", tako da so gosti spet prišli do izdatnejše prednosti, že minuto pred koncem tretjega dela igre je po košu Malija znašala 15 točk. Tako je bila zadnja četrtina bolj ali manj formalnost. Pri domačinih je bil najučinkovitejši Æup z 18 točkami, pri gostih jih je Pašaliæ dosegel 22.

Elektra bo tekmo 15. kroga igrala prihodnjo soboto, ko bo gostovala v šentjurju, Zasavje pa bo isti dan gostovalo pri Slovanu.


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Košarkarji PORO-TEK Zasavja so povsem zasluženo zmagali, to kar sem rekel v najavi pred tekmo se ni uresničilo. V prvi in tretji četrtini smo igrali katastrofalno, bili smo izrinjeni izpod koša, to in še nekaj drugih dejavnikov pa je botrovalo visokem porazu. Upam, da bo na naslednjih tekmah bolje."

Edi Dželalija, trener PRO-TEK Zasavja:

"To je bila sijajna tekmah sijajnih fantov, ki so igrali dobro obrambo. Bili smo dobro naelektreni na revanš zaradi poraza v Trbovljah."

Foto: Dejan Tonkli

Iskanje