Elektra Esotech novo leto začela z zmago v gosteh

ELE 6. januar, 2007
239
Elektra Esotech novo leto začela z zmago v gosteh
Domačini so tekmo začeli agresivno in kmalu povedli 6:2, nato pa so na svoj račun prišli gostje, ki so naredili delni rezultat 2:14. Elektra si je priigrala prednost 10 točk, ki jo je skozi polčas stalno ...

Elektra Esotech novo leto začela z zmago v gosteh

Prvo soboto v letu 2007 je bil odigran 12. krog Lige UPC Telemach, v katerem je Elektra Esotech gostovala na Primorskem, natančneje pri ekipi iz Sežane, s katero je imela neporavnane račune iz 1. kroga, ko so Sežanci v Šoštanju presentljivo zmagali.

Domačini so tekmo začeli agresivno in kmalu povedli 6:2, nato pa so na svoj račun prišli gostje, ki so naredili delni rezultat 2:14. Elektra si je priigrala prednost 10 točk, ki jo je skozi polčas stalno ohranjala in pred iztekom polčasa povečal na 12 točk. Poleg tega si je v prvem polasu obrambni akciji gležen zvin najučinkovitejši igralec domačinov, Zoran Lazarevski.

V drugem polčasu je organizator igre pri Elektri, Boris Jeršin, kmalu dobil četrto osebno napako in ga je trener Lazič poklical na klop za rezervne igralce. Domačini so izkoristili odsotnost Jeršina in ob dejstvu, da Čmer zaradi poškodbe kolena ni stopil v igro, z agresivno obrambo počasi nižali razliko. Pri sedmih točkah razlike v korist gostov je v dveh zaporednih napadih zadel trojki Marjan Vidovič in tako poskrbel za razliko +13, ki so jo igralci Elektre uspeli ohraniti in celo malenkost povečati do konca tekme.

Vsekakor je bil na tekmi najučinkovitejši igralec Blaž Ručigaj, ki je dosegel kar 24 točk in ob tem dodal še 13 skokov. Drugi strelec Elektre je bil Marjan Vidovič, ki je s kar petimi trojkami vnašal zmedo v vrsto domačih igralcev in od tega dve trojki dosegel v odločilnih trenutkih tekme. Izkazali so se tudi vsi trije centri Elektre Kunc, Nedeljkovič in Goršek, saj so bili učinkoviti tako v napadu kot v obrambnih akcijah. Pri domačih je bil najučinkovitejši igralec Meden Marko, ki je dosegel 17 točk.  

Izjavi obeh trenerjev po tekmi:

Sekule Popovič, trener Kraškega zidarja JK: »Šoštanjčani so zalsuženo zmagali, mi pa smo bili ob poškodovanih Elvisu Klarici in Martinu Atanasovskemu, ki se jima je med tekmo z zvitim gležnjem pridružil še Zoran Lazarevski, pač brez moči. Ključno je bilo to, da nismo zmogli zaustaviti natančnih Vidoviča in Ručigaja.«

Bojan Lazič, trener Elektre Esotech: »Za začetek bi rad ekipi Kraškega zidarja JK čestital za borbeno in pošteno igro. Sežanci se niso predali kljub težavam, ki jih pestijo. Hitro smo si priigrali prednost in jo nato ob nekaj manjših padcih brez večjih težav zadržali. Ključni za zmago sta bili naša dobra igra v 'raketi' in kontrola obrambnega skoka. Naredili smo dober 'posel' in zasluženo zmagali.«


Kraški zidar JK : Elektra Esotech - 64:79 (12-21, 21-24, 18-20, 13-14)

Dvorana srednje šole Janka Kosovela Sežana, gledalcev 100, sodniki Tomo Kovačič (Kranj), Boštjan Strnad Podlesnik (Ljubljana) in Gregor Mlakar (Škofja Loka).

Kraški zidar: Mugoša, Pantelič 1, Lazarevski 14, Vujovič 5, Meden 17, Husič 11, Blake 5, Mujič 11.

Elektra Esotech: Dobovičnik, Hostnikar, Ručigaj 24 (13 skokov), Kunc 10, Nedeljkovič 12, Jeršin 6, Vidovič 17, Goršek 8 (5 skokov), Mihalič 2.

Naslednje tekme Elektre Esotech:

  • sobota, 13. januar ob 19. uri v Šoštanju Elektra Esotech : Krka Novo mesto,
  • sreda, 17. januar ob 19. uri v Domžalah Helios Domžale : Elektra Esotech
  • sobota, 27. januar ob 19. uri v Šoštanju Elektra Esotech : Zagorje

Zunanji povezavi:

Iskanje