Elektra Esotech močnejša pod košem

ELE 20. avgust, 2007
197
Elektra Esotech močnejša pod košem
Šoštanj, 20. avgust 2007: Ekipa Elektra Esotech je danes dobila novega igralca na poziciji krilnega centra, saj je triletno pogodbo s klubom podpisal mlad hrvaški igralec Ivan Šimuniæ iz Petrinje. Po podpisu pogodbe je predsednik KK Elektra, Darko Lihteneker, dejal: " Glede na ...

Elektra Esotech močnejša pod košem

Šoštanj, 20. avgust 2007: Ekipa Elektra Esotech je danes dobila novega igralca na poziciji krilnega centra, saj je triletno pogodbo s klubom podpisal mlad hrvaški igralec Ivan Šimuniæ iz Petrinje.

Po podpisu pogodbe je predsednik KK Elektra, Darko Lihteneker, dejal: " Glede na finančne možnosti našega kluba smo se že pred leti odločili, da bomo poskušali sestavljati ekipe, kjer bodo v ospredju mladi in perspektivni igralci. Razliko v kvaliteti poskušamo nadoknaditi s trdim delom v celotni sezoni, a po tem smo tako že prepoznavni v Sloveniji. Vedno večji poudarek dajemo uveljavitvi domačih mladih igralcev, saj jih že kar nekaj trka na vrata članske ekipe. S to mlado in izjemno perspektivno člansko ekipo se bomo poskušali tudi v prihajajoči sezoni uvrstiti med osem najboljših ekip, kar bi še potrdilo pravilno usmeritev kluba v delo z mladimi igralci."

Enaindvajset letni in 204 cm visoki Ivan Šimuniæ je svojo športno pot pričel v Petrinji, nadaljeval pa v hrvaških klubih Kaptol, Cibona (igral v mlajših selekcijah) ter zadnji dve sezoni v ekipi Meðimurje Vajda, kjer ga je treniral tudi sedanji trener Elektre Esotecha, Ivan Stanišak. V ekipi Meðimurje Vajda je bil eden izmed nosilcev igre, a se je v kvalifikacijah njegove ekipe za uvrstitev v 1. A ligo žal poškodoval, tako da ni uspel do konca odigrati kvalifikacij. Je pa svojo poškodbo desnega ramena v celoti saniral in je pripravljen na novo tekmovalno sezono v Sloveniji.


Foto: Predsednik KK Elektra Darko Lihteneker, igralec Ivan Šimuniæ ter zastopnik igralca Slavko Kotnik pri podpisu triletne pogodbe.

 

Iskanje