Elektra Esotech - LTHcast Mercator 74:63 (VIDEO)

ELE 3. april, 2010
208
Elektra Esotech - LTHcast Mercator 74:63 (VIDEO)

Košarkarji iz šoštanja so dosegli tretjo zmago v drugem delu državnega prvenstva in na lestvici ujeli drugouvrščene škofjeločane, ki so v dosedanjih petih krogih skupine za obstanek premagali le sosede iz šenčurja...


ELEKTRA ESOTECH - LTH CAST MERCATOR 74:63

(12:8, 23:23, 25:12, 14:20)

šoštanj, 03.04.2010, športna dvorana šoštanj, gledalcev 200, sodniki: špendl, Žebeljan (oba Maribor), Pur (šmarje pri Jelšah).

Elektra Esotech: Golež 5, Bukovič, Horvat 2, Koštomaj 9, Podvršnik 9, Bilič 6, Lelič 7, Lekič 6, Æup 6, Miljkoviæ 12, Nuhanovič 12
LTHcast Mercator: Mihailovič 11, Radojevič 11 (11 skokov), T. Mezek 6, Kokalj, Čajič 10, Mahkovic 2, Juleviæ 15, Guzelj, Lebedinstev 8, F. Mezek

Prosti meti: Elektra Esotech 7:10, LTHcast Mercator 24:38.
Met za tri točke: Elektra Esotech 5:14 (Koštomaj 2, Podvršnik 2, Golež), LTHcast Mercator 5:19 (Lebedincev 2, Mezek, Čajič, Julevič).
Osebne napake: Elektra Esotech 29, LTHcast Mercator 18.
Pet osebnih: Lekič (34.), Nuhanoviæ (38.).

Košarkarji iz šoštanja so dosegli tretjo zmago v drugem delu državnega prvenstva in na lestvici ujeli drugouvrščene škofjeločane, ki so v dosedanjih petih krogih skupine za obstanek premagali le sosede iz šenčurja.

šoštanjčani so v rednem delu izgubili oba obračuna z Gorenjci, tokrat pa so varovanci domačega trenerja Boruta Cerarja imeli niti igre v svojih rokah od začetka do konca dvoboja. V 17. minuti so si priigrali 13 točk naskoka (31:18), nato pa z neodgovorno igro tekmecem dovolili, da so se jim tik pred odhodom na veliki odmor približali na štiri točke zaostanka (35:31).

Domači košarkarji so drugi polčas začeli z delnim izidom 8:0 in vodstvom s 44:31, tako da je gostujoči trener Dalibor Damjanovič že po dobrih dveh minutah zahteval minuto odmora. A ta ni zaustavila naleta domačih košarkarjev, ki so v 25. minuti s trojko Luke Goleža povedli s +15 (49:34), le minuto kasneje z vnovično trojko Andreja Podvršnika s +16 (52:36), tretjo četrtino pa končali s +17 (60:43). Slabo poldrugo minuto pred koncem tekme so se jim gosti približali na sedem točk zaostanka (68:61), a domači košarkarji so v sami končnici ohranili mirno kri.

Elektra Esotech bo v sredo, 7. aprila, na domačem igrišču gostila šenčur CP Kranj, LTHcast Mercator pa bo prost.

DODATNA STATISTIKA - ZEMLJEVID METOV - POTEK TEKME - LESTVICA


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Priča smo bili zanimivi tekmi, čeprav se je videlo, da sta obe ekipi v glavah že drugje. Zasluženo smo zmagali, poleg tega pa sem dal priložnost za igro vsem igralcem."

Dalibor Damjanoviæ, trener LTH Cast Mercator:

"V prvem polčasu smo, kljub temu, da še nismo izkoristili bonusa, tekmecu dovolili do petih protinapadov, kar je nov znak, da ne razmišljamo obrambno, temveč le napadalno. V drugem polčasu smo prišli v ritem in kljub slabi igri znižali zaostanek, a nam je spet padla osredotočenost in Elektra Esotech je zasluženo zmagala. Poleg Igorja Jokiča in Mirka Mulaliæa se nam je poznala tudi odsotnost Simona Finžgarja."

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"V goste tokrat prihaja ekipa, ki nas je letos že dvakrat premagala, zato upam, da bo zgodba tokrat drugačna."

Dalibor Damjanoviæ, trener LTH Cast Mercator:

"Tako kot vsako tekmo tudi tokrat igramo na zmago, še posebej zaradi dejstva, da smo bili proti Elektri Esotech v tej sezoni dvakrat že uspešni. Od mladih Blaža Mahkovica, Andrija Lebedinceva in Dejana Radojeviča pričakujem veliko več želje, borbe in osredotočenosti."


Iskanje