Elektra Esotech in Luka Koper v finalu

ELE 6. september, 2008
207
Elektra Esotech in Luka Koper v finalu
V Šoštanju ta vikend poteka 5. memorial v spomin na dolgoletnega igralca, trenerja in košarkarskega zanesenjaka iz Šaleške doline, Matjaža Natka. Na turnirju poleg domače ekipe Elektre Esotech sodelujejo še prvoligaški ekipi Luke Koper in Zagorja KD Finančna točka ter ekipa iz ...
ELEKTRA ESOTECH IN LUKA KOPER V FINALU

V Šoštanju ta vikend poteka 5. memorial v spomin na dolgoletnega igralca, trenerja in košarkarskega zanesenjaka iz Šaleške doline, Matjaža Natka. Na turnirju poleg domače ekipe Elektre Esotech sodelujejo še prvoligaški ekipi Luke Koper in Zagorja KD Finančna točka ter ekipa iz 1. B SKL, Rudar Trbovlje.

Kot zanimivost navedimo, da ekipo Luke Koper vodi trener Ivan Stanišak, ki je v pretekli sezoni vodil Elektro Esotech in s to ekipo tudi osvojil lanski memorial Matjaža Natka. Ekipo Zagorja pa vodi košarkarska legenda, Dušan Hauptman, ki je vodil ekipo Elektra Esotech v sezoni 2005/06, ko je le-ta osvojila končno 4. mesto med vsemi slovenskimi ekipami in s tem dosegla največji uspeh v zgodovini kluba. V vseh treh gostujočih ekipah na turnirju igra skupno kar 12 bivših igralcev Elektre, zato jih navedimo:
  • v ekipi Luke Koper: Aleš Kunc, Miha Čmer, Jernej Mihalič, Grega Nachbar, Ivan Šimunič in Dražen Bubnič
  • v ekipi Rudarja: Vladimir Rizman, Marjan Vidovič, Mitja Goršek in Blaž Ručigaj
  • v ekipi Zagorja: Luka Dobovičnik in Miloš Savkovič


LUKA KOPER : RUDAR TRBOVLJE 81 : 65
(15 : 23, 25 : 16, 20 : 17, 21 : 10)

Petek, 5.9.2008 ob 18:00, Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 75
Sodniki: Strnad B., Dovč K in Javor E.

Luka Koper: Janičijeviæ 1, Richter, Nachbar 2, Kunc 8, Mihalič 13, Markič, Šimuniæ 12, Čmer 10, Bubniæ 18, Držiæ 13 in Toroman 4.

Rudar Trbovlje: Vodončnik, Goršek 7, Rizman 4, Blaževič 4, Čop 5, Vidovič 17, Jovanovič 10, Muminovič 2, Bercon 5 in Ručigaj 11.

Obe nastopajoči ekipi sta krepko prenovili svoji moštvi iz pretekle sezone, zato je bila tekma dober test igralcev za oba trenerja. Čeprav ekipi igrata v različnih ligah, tega v prvi polovici tekme ni bilo moč opaziti tudi na parketu. Še več, ekipa Rudarja je odlično začela srečanja in predvsem po zaslugi domačina Marjana Vidoviča, ki je dobro zadeval za 3 točke, vodila celo že za 10 točk. Igralci Kopra so šele do konca polčasa uspeli vzpostaviti ravnotežje na igrišču, tako da so na odmor odšli z 2 točkama prednosti.

Drugi del srečanja so bolje pričeli igralca Kopra, a so se igralci Rudarja vse do 33 minute dobro upirali višje rangirani ekipi. Šele v zaključku tekme je do izraza prišla kvalitetna premoč Koprčanov, ki so tekmo sicer dobili s 16 točkami razlike, a so igralci Rudarja iz Trbovelj pokazali, da bodo resen favorit za preboj iz 1. B lige v Ligo UPC Telemach.

Pri ekipi Luke Koper so k uspehu največ pripomogli trije bivši igralci Elektre, Aleš Kunc, Jernej Mihalič in Miha Čmer. Pri Rudarju se je najbolj izkazali Velenjčan in v pretekli sezoni še igralec Elektre, Marjan Vidovič, svoje pa sta dodala tudi "domačin" Blaž Ručigaj in borbeni Peter Jovanovič.

Naj dodamo še to, da se tekma pričela s 40 minutno zamudo, saj je ekipa Luke Koper obtičala v zastojih na primorski avtocesti.



V odmoru med obema tekmama je bila krajša slovesnost, kjer je župan Občine Šoštanj, Darko Menih v spremstvu predsednika Športne zveze Šoštanj, Albina Ošlovnika, opravil otvoritev prenovljenega parketa in novega semaforja v dvorani.

Nato je zbranim spregovoril predsednik Košarkarskega kluba Elektra, Darko Lihteneker in po koncu govora za otvoritev turnirja prosil ženo pokojnega Matjaža Natka, gospo Lauro Natek. Za zaključek slovesnosti je novi kapetan Elektre Esotec, Nik Ivanovič, tudi vnuk Matjaža Natka, v spremstvu najstarejšega domačega igralca, Saša Tajnika in trenerja Boruta Cerarja ponesel venec iz dvorane. Za primerno glasbeno spremljavo je poskrbel Pihalni orkester Zarja Šoštanj, katerega predsednik je bil tudi Matjaž Natek. Sledilo je še skupinsko fotografiranje vseh sodelujočih ekip.



Elektra Esotech – Zagorje KD Finančna točka 89 : 54
(33 : 25, 19 : 6, 21 : 12, 16 : 11)

Petek, 5.9.2008 ob 20:15, Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 150
Sodniki: Petek S., Juhart D. in Bauman A.

Elektra Esotech: Golež 3, Bujan 6, Džambiæ 2, Horvat 4, Tajnik 15, Čosič 2, Mravljak, Novak 15, Sjekloča 16, Ivanovič 12, Lekič 12 in Hostnikar 2.

Zagorje KD FT: Vukalič 2, Percel, Majerle, Dobovičnik 5, Goodrich 15, Primc 11, Lipovšek 8, Nešovič 2, Savkoviæ 2 in Johnson 9.

V drugi tekmi turnirja sta se pomerili ekipi, ki sta v lanski sezoni bili v konkurenci ekip za preboj v Ligo za prvaka. To je po 1. delu sicer uspelo ekipi Elektre Esotech, a je zato izgubila obe prvenstveni srečanji z ekipo Zagorja. Žal se zaradi službenih obveznosti tekme prvega dne ni mogel udeležiti trener Zagorja, Dušan Hauptman, ki bo svojo ekipo zagotovo vodil drugi dan turnirja.

Čeprav domači trener zaradi bolezni ni mogel računati na krilnega centra Dejana Æupa, je za ekipo Zagorja pripravil presenečenje v obliki visoko motiviranih domačih igralcev, ki so s kolektivno igro strli odpor gostov že v prvih 10 minutah srečanja. Gostja nikakor niso našli razpoloženega igralca, medtem ko je njihovega najboljšega strelca, američana Goodricha, odlično zaustavljal domači organizator igre, Žiga Mravljak. Po začetni nervozi, saj za ekipo Elektre ni nastopal kar zadnjih 5 sezon, se je razigral tudi domači veteran Sašo Tajnik, ki je občinstvu pokazal, da je nanj še kako potrebno računati. Svoje so dodali tudi izkušeni igralci Nik Ivanovič, Ernest Novak in Luka Sjekloča, tako da je razlika za domače iz minute v minuto naraščala. Z odlično igro je presenetil tudi mladi domači krilni center, Brane Lekič, ki je pokazal velik napredek iz lanske sezone.

Drugi polčas srečanja, ki so ga domači pričeli s kar 21 točkami prednosti, je tudi minil v znamenju igralcev Elektre, saj niso dovolili, da bi se igralci Zagorja razigrali in postregli z morebitnim presenečenjem. Zato je domači trener Borut Cerar lahko poslal v igro prav vse svoje igralce in vsi so se izkazali s kolektivnim pristopom v igri. Nekaj minut pred koncem srečanja so domači igralci vodili že za kar 40 točk, srečanje pa se je zaključilo s 35 točkami razlike. Kljub prikazani slabši igri ima ekipa Zagorja KD FT še veliko rezerv in bo do prvenstva zagotovo bolj uigrana in pripravljena, saj ekipa še vedno nima vseh igralcev.

Domača ekipa se je s prikazano igro na najlepši možni način predstavili domačemu občinstvu in zelo uspešno začela novo sezono 2008/09. Če bodo igralci tudi v državnem prvenstvu tako visoko motivirani in igrali takšno kolektivno igro, se bo nadaljevala tradicija "vročega" parketa šoštanjske športne dvorane za prav vse gostujoče ekipe.



Spored drugega dne mednarodnega turnirja, ki poteka v Športni dvorani Šoštanj (sobota, 6. september 2008):
  • 16:00 položitev venca na grob Matjaža Natka
  • 17:00 tekma za 3. mesto
  • 18:30 prijateljska tekma v malem nogometu rekreativne skupine TRHLE VEJE (to je skupina, katere ustanovitelj in dolgoletni vodja je bil Matjaž Natek – skupina letos praznuje 35 let delovanja)
  • 20:00 tekma za 1. mesto
  • 21:30 zaključek s podelitvijo pokalov

Obe košarkarski tekmi bodo lahko tisti, ki ne bodo med gledalci na turnirju, spremljali preko on-line statistike Košarkarske zveze Slovenije, ki je dostopna na spletni strani: www.kzs.si/statistika.


Košarkarski klub Elektra v letu 2008 praznuje 60 letnico košarke v Šaleški dolini, zato je memorial prva izmed prireditev, posvečena temu visokemu jubileju. V soboto, 13. septembra 2008, bo v Šoštanju osrednja prireditev ob 60 letnici, kjer bo potekalo Srečanje generacij košarkarjev Šaleške doline. Zaključna prireditev bo na sporedu v soboto, 4. oktobra 2008, ko bo prva prvenstvena tekma domače članske ekipe v novi sezoni, po tekmi pa bo sledila krajša slovesnost in družabni košarkarski ples.

Iskanje