Elektra Esotech : Hopsi Polzela 62:64

ELE 6. marec, 2010
209
Elektra Esotech : Hopsi Polzela 62:64

Pred tekmo sta oba trenerja napovedovala zmago svoje ekipe. Domači strateg Borut Cerar je stavil predvsem na domačo dvorano, Boštjan Kuhar, pa se je prav tako zanašal na navijače s Polzele, ki so vedno številčni, posebej na lokalnih derbijih. Vseeno je bil Kuhar z napovedmi kar malce previden: "Lokalni derbiji so bili vedno zanimivi in dramatični. Igramo proti  ...


ELEKTRA ESOTECH - HOPSI POLZELA 62:64 (15:25, 16:14, 15:11, 16:14)

športna dvorana šoštanj, gledalcev 600, sodniki: Pukl, Žebeljan (oba Maribor), Gajšek (Trbovlje).

Elektra Esotech: Golež, Horvat 5 (2:2), Koštomaj 11 (4:4), Podvršnik 2, Bilič, Leliæ 2, Æup 19 (3:4), Miljkovič 9 (3:6), Nuhanoviæ 14 (2:6).


Hopsi Polzela: P. Kobale 22 (2:2), Venta 7, J. Kobale, Skok 10 (1:2), Sebič 8 (0:1), Thondique 14 (4:5), Godler, King 3 (3:6).

Met za tri točke: Elektra Esotech 4:15 (Æup 2, Horvat 1, Koštomaj 1), Hopsi Polzela 4:10 (P. Kobale 2, Venta 1, Skok 1).
Prosti meti: Elektra Esotech 14:22, Hopsi Polzela 10:16.
Osebne napake: Elektra Esotech 21, Hopsi Polzela 21.
Pet osebnih: /.

Pred tekmo sta oba trenerja napovedovala zmago svoje ekipe. Domači strateg Borut Cerar je stavil predvsem na domačo dvorano, Boštjan Kuhar, pa se je prav tako zanašal na navijače s Polzele, ki so vedno številčni, posebej na lokalnih derbijih. Vseeno je bil Kuhar z napovedmi kar malce previden: "Lokalni derbiji so bili vedno zanimivi in dramatični. Igramo proti ranjenemu levu, prav ta pa je vedno najnevarnejši. Upam, da bomo s podporo naših zvestih navijačev zmagali in nadaljevali zmagovalni niz." Na koncu so se njegove napovedi izkazale za resnične, potem ko so imeli gostje na videz tekmo že dobljeno, so se do novih prvenstvenih točk dokopali šele v preobratu v končnici tekme.

Uvod tekme je minil v premoči Hopsov, ki so v prvem delu povedli že s 25:9. Gostitelji so se v nadaljevanju sicer približali na nekaj točk zaostanka, a je v tretjem delu pri izidu 32:46 in tudi v končnici pri vodstvu z 39:50 kazalo, da bo moštvo s Polzele brez težav vknjižilo novo zmago. S tem pa se niso strinjali gostitelji, ki so še pred zadnjim odmorom znižali na štiri točke, v 35. minuti nato izenačili na 53. točki in karte so bile v zadnjem delu razdeljene na novo.

Gostitelji so prvič povedli v 36. minuti (58:57). Ko pa sta Tadej Horvat in Miloš Miljkovič 2:18 minute pred koncem zadela za 62:59, so se povečali tudi apetiti domačega občinstva. še posebej, ker je bil v naslednjem napadu v polzelskem dresu Shawn King nenatančen in zgrešil oba prosta meta, a je njegovo napako popravil Gregg Thondique in bil po uspešnem skoku in prekršku dvakrat natančen izza črte. Po napakah na obeh straneh je Stanko Sebič vnovič povedel v vodstvo goste, Primož Skok pa je 14 sekund pred koncem postavil končni izid. Horvat je dve sekundi pred koncem s trojko sicer skušal zagotoviti zmago domačim, a bil še eden v vrsti Elektrinih košarkarjev, ki v zadnjih minutah ni imel dovolj zbranosti za odločilni točki.

V naslednjem krogu Hopsi že v torek odhajajo na gostovanje v Domžale, šoštanjčani pa bodo imeli cel teden časa za pripravo na gostovanje v Kopru.

STATISTIKA TEKME - DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV

BILTEN št. 11


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: "Tekmo smo izgubili po trdi borbi."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov: "V napadu smo igrali praktično s štirimi igralci, saj Shawn King tokrat ni imel svojega dne. Po visokem vodstvu smo spet nerazumljivo popustili in košarkarje Elektre Esotech hoteli z individualnimi akcijami. Na koncu sem zadovoljen z zmago, ki nas še ohranja v boju za uvrstitev v ligo za prvaka, upam pa, da bomo na naslednjih tekmah odigrali bolje kot tokrat."

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: "V šoštanj prihajajo Hopsi, ki so višje na lestvici kot mi, a vseeno upamo, da bomo uspešni mi."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov: "Čaka nas še ena izredno pomembna tekma, lokalni derbiji so bili vedno zanimivi in dramatični. Igramo proti ranjenemu levu, prav ta pa je vedno najnevarnejši. Upam, da bomo s podporo naših zvestih navijačev zmagali in nadaljevali zmagovalni niz."

Iskanje