Elektra Esotech - Helios Domžale 79:81

ELE 15. februar, 2010
208
Elektra Esotech - Helios Domžale 79:81

V šoštanju smo bili ta ponedeljek priča izredno napetemu vnaprej odigranemu srečanju 22. kroga Lige Telemach, v katerem so košarkarji Heliosa odpor Elektre Esotech strli šele po podaljšku. Varovanci Rada Trifunoviča so na koncu slavili zmago z 81:79, ki jo je z enim zadetim prostim metom zapečatil Alvin Snow deset sekund pred koncem, ko so imeli gostitelji napad, a ga niso uspeli izkoristiti...


Foto:Dejan Tonkli

ELEKTRA ESOTECH - HELIOS DOMŽALE 79:81 (16:14, 17:18, 17:22, 19:15, 10:12)

 

Elektra Esotech: Horvat 3, Koštomaj 7 (13 podaj), Podvršnik 9, Bilič 12, Lelič 3, Lekič, Æup 27 (12 skokov), Miljkoviæ 18
Helios Domžale: Zalokar 4, Petrovič 4 (10 skokov), Zagorac 15, Laškevič 15, Paravinja 10, K. Lorbek 5, D. Lorbek 7, Snow 16

Helios, ki je danes nastopil brez Dejana Deliæa in Domna Žeraka, nekako ne najde poti iz krize. Tokrat so se Domžalčani sicer rešili in po podaljšku premagali Elektro, a to je vseeno manj, kot se pričakuje od našega NLB-ligaša.

V prvi četrtini, kjer si nobena izmed ekip ni priigrala kakšne višje prednosti, je Dejan Æup že nakazal, da bo to njegov večer in res je bil. Že v prvi četrtini je zbral 8 točk, boljše pa je ohranil še za drugi polčas, v katerega so, po zaslugi Siniše Biliča, ki je zadel trojko v zadnjem napadu, s točko prednosti krenili domači (33:32).

Uvod drugega polčasa je povsem pripadel gostom, ki so z delnim izidom 12:3 prišli do najvišje prednosti na tekmi (36:44). Sledila je serija domačih košev, ki so dve minuti pred koncem tretje četrtine prek, danes razpoloženega Miloša Miljkoviæa izenačili na 46:46, nato pa v samem zaključku ponovno malce popustili in na semaforju je pred zadnjo četrtino kazalo 50:54. Barvarji so sedem minut pred koncem rednega dela po košu Alekseja Laškeviča povedli za 7 točk, toda domači se niso vdali in še enkrat približali, minuto in pol pred koncem zadnje četrtine pa ponovno tudi povedli (67:65). Sledila sta še koš Laškeviča na eni strani in uspešno zabijanje Miljkoviæa na drugi, tako da je moral Vjekoslav Petrovič, če je želel izsiliti podaljšek, zadeti oba prosta meta, če je želel izsiliti podaljške, kar mu je tudi uspelo. V dodatnih petih minutah so gostje z uspešnim izvajanjem prostih metov uspeli zmagati in prekiniti niz porazov.

DODATNA STATISTIKA - ZEMLJEVID METOV - POTEK TEKME - LESTVICA

BILTEN KK ELEKTRA šT. 10


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Tekmo smo izgubili šele po podaljšku. Kljub borbeni igri obeh ekip smo mi naredili pet osebnih napak v podaljšku, tekmecem pa ni uspelo stopiti v kontakt z nami. Mojim fantom čestitam za borbenost in si želim, da s takim tempom nadaljujejo do konca Lige Telemach."

Rado Trifunovič, trener Heliosa:

"Po razburljivi končnici smo prišli do zaslužene zmage."
 
IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:
 
Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"V goste tokrat prihaja ekipa, ki je v zadnjih tednih pokazala, da se jo da premagati, kar bomo seveda tudi poskusili. Kljub vsemu pa je Helios še vedno velik favorit."

Rado Trifunovič, trener Heliosa:

"Po dveh porazih v Ligi Telemach nam ne preostane nič drugega, kot da na srečanju proti Elektri Esotech pokažemo popolnoma drugačen obraz."


 

Iskanje