Elektra Esotech : Helios Domžale 64:84

ELE 25. marec, 2009
224
Elektra Esotech : Helios Domžale 64:84

Helios je bil pred tekmo nesporen favorit dvoboja s šoštanjčani, svojo vlogo pa je tokrat tudi hitro upravičil. Gostiteljem je dokončno ušel v drugi četrtini, ko je povedel za več kot 20 točk, in tako že takrat razblinil dvome o zmagovalcu. Domžalčani so tako v skupini za prvaka vpisali še drugo zmago, Elektra pa drugi poraz.


Elektra Esotech : Helios 64:84


šoštanj - športna dvorana, gledalcev 300, sodniki: Lovšin (Ljubljana), špendl, Petek (oba Maribor).

Elektra Esotech: Horvat 12 (2:2), Mravljak 2, Novak 10 (2:2), Sjekloča 14 (2:2), N. Ivanovič 15, Æup 4, Radunovič 3 (1:1), Karaliæ 4 (0:1).

Helios Domžale: Zalokar 6, Janža 8, V. Ivanovič 2, Petrovič 15 (2:3), Zagorc 11 (1:1), Krušič 4, Laškevič 6 (0:1), škrlec 4, Jacobson 9, Snow 19 (6:6).

Helios je bil pred tekmo nesporen favorit dvoboja s šoštanjčani, svojo vlogo pa je tokrat tudi hitro upravičil. Gostiteljem je dokončno ušel v drugi četrtini, ko je povedel za več kot 20 točk, in tako že takrat razblinil dvome o zmagovalcu. Domžalčani, pri katerih se je z 19 točkami najbolj izkazal Snow, so tako v skupini za prvaka vpisali še drugo zmago, Elektra pa drugi poraz.

Domžalčani so tekmo odločno začeli in že po treh minutah vodili z 8:0. Takrat je domači trener Borut Cerar vzel minuto odmora, ki je domačim začasno pomagala (približali so se tudi na 8:10). Toda tokrat je bila ključna druga četrtina. Da Elektri Heliosova igra ne leži, se je namreč pokazalo že v uvodu drugih desetih minut. V 11. minuti so gosti povedli za devet točk, nato pa je naskok Domžalčanov le še naraščal. Največjo prednost so si izbranci Rada Trifunoviča priigrali ob koncu polčasa, ko so vodili za 23 točk.

Drugi polčas je bil zgolj formalnost. Domžalčani so v tretji četrtini svojo prednost še za malenkost povečali - po zabijanju Petroviča je bilo že 59:34 - tako da je lahko gostujoči trener minutažo na igrišču namenil praktično vsem svojim varovancem.

Elektra Esotech se bo v naslednjem krogu v gosteh pomerila z Geoplin Slovanom, Helios pa bo na domačem igrišču gostil Union Olimpijo. Obe tekmi bosta v soboto, 28. marca.


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:"Zmago je slavila boljša ekipa. Moji fantje so v prvem delu gostujočim igralcem prepustili preveč skokov, imeli so jih kar 11 več. Na koncu polčasa  smo zaostajali za 21 točk. To razliko smo lovili celo tekmo"

Rado Trifunovič, trener Heliosa: "Resnično moram pohvaliti fante, ki so v prvem delu igrali izjemno v obrambi. Po dobrem začetku pa smo se povsem sprostili in brez težav pripeljali tekmo do konca. Elektra je igrala korektno, saj je znana po tem, da se ne preda do konca."


VIDEO UTRINKI TEKME

 

Iskanje