Elektra Esotech dosegla že četrto zmago zapored

ELE 14. januar, 2007
265
Elektra Esotech dosegla že četrto zmago zapored
V derbiju 13. kroga Lige UPC Telemach se je v Šoštanju domača ekipa Elektre Esotecha pomerila z ekipo Krke iz Novega mesta, ki je samo eno mesto višje na prvenstveni lestvici. Tekmo so bolje začeli gostje, a so domači igralci ves čas držali korak z gosti, predvsem z ...

Elektra Esotech dosegla že četrto zmago zapored

V derbiju 13. kroga Lige UPC Telemach se je v Šoštanju domača ekipa Elektre Esotecha pomerila z ekipo Krke iz Novega mesta, ki je samo eno mesto višje na prvenstveni lestvici. Tekmo so bolje začeli gostje, a so domači igralci ves čas držali korak z gosti, predvsem z agresivno obrambo s katero so uspešno ustavili kapeta gostov, Igorja Jokiča, ki daje v povprečju skoraj 18 točk na tekmo, tokrat pa jih je dosegel samo 12.

V drugem polčasu so številni gledalci spremljali odlično igro domačih igralcev, v kateri je izstopal center Aleš Kunc, svoje pa so dodali tudi drugi igralci Elektre. Kmalu so domačini ujeli goste in tudi pričeli s kopičenjem razlike v svojo korist. Prelomnica na tekmi je bila nešportna osebna napaka gostov v protinapadu Elektre in nato zaradi nešportnega vedenja igralca Krke Jovanoviča še tehnična napaka. Domačini so izkoristili vse štiri proste mete in se tako oddaljili na 7 točk razlike. V samem zaključku tekme so igralci Elektre kontrolirali rezultat in z uspešnimi protinapadi vnašali nemir med gostujoče igralce. V zadnji minuti so gostje poskušali vse, da bi nadoknadili razliko, a jim to ni uspelo, zato je zmaga ostala v Šoštanju. S tem je Elektra nadaljevala zmagoviti niz (že štiri zaporedne zmage) in se obdržala na 5. mestu prvenstvene lestvice, kjer sedaj zaostaja samo še za točko za Krko.

Omenimo naj še, da so se na tekmi predstavile tudi plesne skupine Osnovne šole Šoštanj ter med polčasom tudi mladi košarkarji Elektre iz Šol košarke Šaleš in Šoštanj (letniki 96, 97 in 98).  

Izjavi trenerjev po tekmi:

Bojan Lazič, trener Elektre Esotech: »Moji igralci so pokazali pravi značaj. Še več, za tako zmago so potrebna tudi 'jajca'. Še posebej, če v obzir vzamemo to, da smo zaradi viroze med tednom vadili z vsega šestimi, sedmimi košarkarji. Prav zaradi tega nam igra v prvem polčasu ni stekla, morda je bila za oko celo mučna. A v drugem polčasu so vsi do zadnjega na igrišču dali od sebe zadnje atome moči in zasluženo zmagali.«

Predrag Miloviæ, trener Krke: »Menim, da so se moji igralci iz te tekme veliko naučili. Upam, da bomo tudi mi začeli trenirati v podobnem agresivnem slogu. Košarkarji Elektre Esotech so zasluženo zmagali, za konec pa bi sodnike pohvalil za hrabro sojenje.«


Elektra Esotech : Krka - 70:60 (14-17, 12-13, 23-17, 21-13)

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 250, sodniki Igor Poljanšek (Žiri), Uroš Kolar (Ig) ter Žiga Rener (Koper).

Elektra Esotech: Dobovičnik, Ručigaj 9, Kunc 27, Nedeljkovič 10, Jeršin 15, Vidovič, Goršek 4, Čmer in Mihalič 5 (7 skokov).

Krka: Mihailovič 9, Jokič 12 (6 skokov), Sebič 12, Taraniš 3, Soldo 2, Žvan, Jovanovič 9, Niparavičius 10, Bučar 3 in Župevc.

Lestvica Lige UPC Telemach po 13. krogu:

1. Helios Domžale 13 - 25
2. Zlatorog 13 - 25
3. Geoplin Slovan 13 - 22
4. Krka 13 - 21
5. Elektra Esotech 13 - 20
6. Alpos Šentjur 13 - 20
7. Loka kava 13 - 20
8. Zagorje 13 - 19
9. Koper 13 - 18
10. Kraški zidar JK 13 - 16
11. Triglav 13 - 14
12. Misel Postojnska jama 13 - 14

 


Naslednje tekme Elektre Esotech:

 

Zunanje povezave:

Iskanje