Elektra držala dober odpor aktualnim prvakom

ELE 16. januar, 2015
240
Elektra držala dober odpor aktualnim prvakom

V sredo 14.01.2015 se je v šoštanju začel 14. krog Lige Telemach. Kot prvi par tega kroga se je v šD šoštanj odigrala tekma med Elektro in Krko, v kateri so slednji  slavili z 81:70.


Aktualni prvak Krka je v šoštanj pripotoval v popolni zasedbi. Poškodbe so sanirali vsi igralci in trener Džikiæ je skozi celotno tekmo veliko rotiral peterko na igrišču. Elektra, ki je letos bila že nekaj krat zelo blizu zmagi, je tudi tokrat tekmo začela suvereno in gostom je bilo jasno, da si bodo morali kljub kakovostnejši zasedbi zmago priboriti. Domači so tekmo začeli z nekoliko spremenjeno prvo petorko, kot prejšnjo tekmo proti Tajfunu. Uspeli so držati priključek in gostom niso dovolili, da se pretirano razigrajo. Predvsem obrambne akcije so v prvih minutah krasile igro Elektre in tako je Krka v prvih desetih minutah dosegla le 15 točk. Tudi v drugi četrtini je Elektra nadaljevala z dobrim odporom na sicer odlične igralce gostov, ki kažejo dobre predstave tudi na mednarodnem nivoju. Pred zaključkom polčasa je domačim uspelo ujeti Krko na samo tri točke zaostanka, a je ob zvoku sirene gostujoča ekipa dosegla trojko in tako je bil po polčasu izid 29:36. V tretji četrtini so varovanci trenerja Kobaleta odigrali še nekoliko bolje in v tem delu dosegli 19 točk, Krka pa je z nekaj odličnimi podajami Joksimoviæa večkrat prišla do lahkih točk in prednost je pred zadnjim delom znašala 8 točk. V zadnji četrtini smo na obeh straneh videli največ doseženih točk. Pri gostih se je povsem razigral Armstead, ki je na koncu pristal pri 19 točkah (3/3 za 3 točke), Elektra pa kljub odlični predstavi Bajramliæa in Hasiæa ni uspela izničiti zaostanka in tako je na koncu slavila Krka z izidom 70:81.


Jernej kobale, trener Elektre šoštanja:

"Krka je opravičila vlogo favorita. Držali smo priključek skozi celo tekmo. V zadnji četrtini pa je izvrstni Armstead s 17 točkami odbil vse naše poizkuse za presenečenje."


Aleksandar Džikiæ, trener Krke:

"Najpomembnejša je zmaga in s tem nadaljevanje niza zmag. Upam, da je vseh 63 gledalcev, ki so bili na tribuni, odšlo domov zadovoljnih z borbenostjo obeh moštev, dobrimi potezami in številnim napakami. Nekateri moji igralci malce težje sprejemajo obveznosti med tednom, kar je preprosto neverjetno, a se dogaja. Gremo naprej."   


Elektra šoštanj : Krka 70:81 (12:15, 17:20, 19:21, 22:25)

Strelci za Elektro: Bajramliæ 19 (3/7 za 3 točke), 8 skokov, 3 asistence in 3 ukradene žoge (indeks 26); Hasiæ 14; Kosi J. 9; Brčina in Malus po 7; Lekiæ in Bukovič G. po 4; Bukovič U. in Zagorc po 3


Naslednja tekma Elektre bo v soboto 31.01.2015 ob 19.00 uri, ko v šoštanj pride ekipa iz Grosuplja - Grosbasket.


VABLJENI!!!

Iskanje