Elektra doma klonila proti Heliosu

ELE 2. april, 2011
203
Elektra doma klonila proti Heliosu

V 3. krogu Lige za prvaka so košarkarji Elektre optimistično pričakali košarkarje Heliosa iz Domžal. V rednem delu smo se dvakrat pomerili s Heliosom in obakrat klonili v zelo tesni končnici. Na tesno končnico smo računali tudi tokrat, a se žal ni išlo, saj so bili gostje tokrat bolj zbrani v zadnji četrtini in so zasluženo slavili tudi v tretje.


ELEKTRA šOšTANJ : HELIOS DOMŽALE

3. krog Lige za prvaka, sobota, 2. aprila, ob 19.00


71:83 (15:25, 23:18, 17:20, 16:20)

Gledalcev: 150.


Bilič (5 skokov) in Nuhanoviæ (11 skokov) po 15; Person in Raymond (12 skokov) po 17.  

STATISTIKA   

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA  

Sodniki: Damir Javor,
Marko Vučkovič, Vinko Zovko.

Tehnični komisar: Anton Camplin.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanja:

"Helios je z nekaj uspešnimi meti odlično začel tekmo in to prednost suvereno v rokah držal do konca. Mi smo se z izrednim naporom v določenem trenutku sicer približali, a smo za kaj več proti izvrstnemu Heliosu igrali preslabo, oziroma so ključni igralci naredili preveč napak, zato je poraz povsem upravičen."

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:


"V določenih trenutkih smo imeli veliko težav z napadalnim skokom košarkarjev Elektre šoštanj, kar pa smo kasneje popravili in zavoljo tega prišli do zaslužene zmage."   

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanja:

"Helios je že tretji izredno dober tekmec zapovrstjo in je tudi nesporni favorit tokratnega obračuna. Dodaten dokaz k temu je tudi dejstvo, da smo z Domžalčani v tej sezoni izgubili vse tri tekme, a je zdaj čas, da zaigramo bolje. Upamo, da se bomo po dveh slabših tekmah v Ligi za prvaka na domačem terenu prikazali v boljši luči, prepričan pa sem, da bomo storili vse, da favoriziranega tekmeca presenetimo."

Rado Trifunoviæ, trener Heliosa Domžal:

"V šoštanju nas zagotovo čaka težka tekma, saj so košarkarji Elektre šoštanj v tej sezoni večkrat pokazali svoje kakovosti in dokazali, da vselej do konca igrajo trdno in vztrajno. Želimo si, da bi prikazali novo kakovostno igro, za zmago pa se bomo vsekakor morali boriti vseh 40 minut."  

 

POROČILO TEKME: 

Košarkarji Heliosa so zabeležili drugo zmago v ligi za prvaka in ostajajo v skupini ekip (skupaj z Zlatorogom in Hopsi), ki se bodo potegovale za vsaj četrto mesto. To v naslednji sezoni prinaša nastop v regionalnem tekmovanju NLB. Elektra na drugi strani pa je vknjižila tretji poraz, tako da skupaj z Mariborom in Geoplinom Slovanom ostaja na dnu razpredelnice še brez zmage.

Domžalčani so izjemno uspešno začeli tekmo in že v uvodnih minutah postavili temelje za nadaljevanje. V prvih dveh minutah so namreč zadeli tri trojke (dve švedski branilec Andreas Person, eno Benjamin Eugene Raymond), Vjekoslav Petrovič pa je s košem in dodatnim prostim metom povedel Helios v vodstvo z 12:0. Čeprav so se gostitelji nato nekajkrat približali na lučaj oddaljenosti, pa se v ospredje niso uspeli prebiti.

Na začetku drugega polčasa so celo izenačili na 43:43, vendar le za kratek čas, saj so varovanci Rada Trifunoviča nato znova prevzeli vajeti igre v svoje roke. Držali so jih v tretji četrtini, zanko okoli tekmeca pa so dokončno ovili v zadnjih desetih minutah, v katerih so suvereno nadzorovali potek dogodkov.

V sredo, 6. aprila, bo Helios gostoval v dvorani Leona štuklja v Novem mestu, Elektra pa bo igrala v Mariboru      

Iskanje