Elektra dodobra stresla Parklje

ELE 19. november, 2011
197
Elektra dodobra stresla Parklje

Igralci Elektre so v tekmo stopili povsem brez podcenjevanja in so do polčasa povsem zagospodarili na igrišču. Razmerje noči se do konca tekme ni bistveno spremenilo, kljub temu, da je zadnjo četrtino odigrala praktično mladinska postava Elektre.


ELEKTRA šOšTANJ : PARKLJI 85:55

(23:16, 29:9, 20:19, 13:11)


Lekič (5 skokov) in Bajramlič (7 skokov) po 15; Čebašek 14 (9 skokov), Rizviæ 13 (6 skokov).  

 

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

 

Košarkarji Elektre so pričakovano zabeležili nov par točk, tako da z izkupičkom 5-1 ostajajo tik pod vrhom razpredelnice Lige Telemach. Razlika v kakovosti je bila očitna od prve do zadnje minute. Če so Ljubljančani v prvih desetih minutah še nekako držali korak z izbranci Gašperja Potočnika, pa so ti v drugi četrtini hitro rešili vprašanje zmagovalca. Ta del igre so dobili kar z 29:9, ob odmoru vodili z 52:25, tako da sta lahko trenerja v nadaljevanju priložnost ponudila vsem igralcem.  

Tudi statistika razkriva, da je Elektra dominirala v vseh elementih. Kar šest njenih igralcev je imelo dvomestno število točk, zadeli so deset trojk, nadskakali tekmeca z 42:37, podelili 20 podaj in skratka več kot zasluženo visoko zmagali.  

Elektro tekma sedmega kroga čaka že v torek, 22. novembra, in sicer v gosteh pri Zlatorogu, Parklji pa bodo čez teden dni gostili Hopse s Polzele. (STA)    

 

VEČ O ELEKTRI šOšTANJU (seznam igralcev, dozdajšnje tekme, statistika...)
VEČ O PARKLJIH (seznam igralcev, dozdajšnje tekme, statistika...)      

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Ob pravem pristopu, ki so ga pokazali naši košarkarji, zmaga v nobenem trenutku ni bila vprašljiva in je tudi povsem zaslužena. Vesel sem, da sem lahko priložnost ponudil tudi nekaterim mlajšim igralcem, ki so jo nekateri bolj, drugi pa manj, izkoristili."

Jaka Zalaznik, trener Parkljev:

"Elektri čestitam za zasluženo zmago, saj so bili njeni košarkarji boljši v vseh elementih igre. V prvem polčasu so nas nadigrali in nadskakali, zadeli veliko odprtih metov in si že takrat priigrali neulovljivo prednost, ki so jo v drugem polčasu zadržali. Za moje fante je to dobra šola za naprej." 

Iskanje