Elektra dobila okrepitev pod košem, prišel je Luka Dimec

ELE 16. januar, 2014
229
Elektra dobila okrepitev pod košem, prišel je Luka Dimec

Iz vrst Hopsov iz Polzele se v KK Elektra seli Luka Dimec. 207 cm visoki krilni center, ki je v preteklosti nastopal za vse mlajše kategorije slovenske reprezentance. Z njegovim prihodom bo ekipa pridobila na višini in nadejamo se lahko boljšega skoka ter še večje borbenosti. Vodstvo kluba je v tem času prekinilo pogodbo z branilcem Nikolo Vasiæem.


23-letni Dimec je v šoštanj prišel s Polzele. Za Hopse je v letošnji Ligi Telemach odigral 9-krat, na parketu je v povprečju prebil 17 minut in pol, v katerih je beležil po 4,3 točke in 3,4 skoka na tekmo. Starejši od bratov Dimec je že v sezoni 2012/13 nastopal za dva kluba - najprej za Slovan, potem pa za škofjeloški LTH Castings. Pred tem je nosil dres Hrastnika in Zlatoroga.

Zanimivo je, da se je nova okrepitev najbolje izkazala prav na lokalnem derbiju med Hopsi in Elektro. Celjan je k zmagi polzelskega moštva prispeval 13 točk in 9 skokov.

KRATEK INTERVJU Z TRENERJEM ČLANSKE EKIPE g. Ivanom Smiljaniæem:

Zakaj ste se odločili za okrepitev na poziciji centra?"Za okrepitev smo se odločili, ker imamo majhno število igralcev na poziciji centra in ker smo želeli igralca več v rotaciji."

Kaj pričakujete od Luke Dimca?"Pričakujemo predvsem dober skok pod obema obročema, močnejšo obrambo v raketi in hitrejšo igro v tranziciji. Zagotovo bo dobil veliko priložnosti za dokazovanje."

Kakšno vlogo bo imel pri ekipi Elektre?"Imel bo dokaj pomembno vlogo v naši igri in z enim igralcem več v rotaciji na poziciji centra se nadejamo, da bo igral vidno vlogo pri doseganju boljših rezultatov ekipe."

VIR: Portal Slovenska košarka

Iskanje