Elektra dobila lokalni derbi

ELE 11. december, 2010
210
Elektra dobila lokalni derbi

V lokalnem derbiju so tokrat zasluženo slavili domači košarkarji. V odlični atmosferi polne športne dvorane šoštanj, so igralci obeh ekip prikazali dobro igro, a je na koncu odločila dnevna forma domačih igralcev in trda obramba. Predvsem sta v domači ekipi odlično igrala Tadej Horvat in Salih Nuhanoviæ.


9. krog, sobota, 11. decembra, ob 19.00

ELEKTRA šOšTANJ - HOPSI POLZELA 73:66 (21:20, 17:12, 12:16, 23:18)

Horvat 22, Nuhanovič 20 (7 skokov); Thondique 19 (14 skokov, 6 podaj), Venta in Podvršnik po 14.

STATISTIKA   

Sodniki: Andrej Lovšin, Edo Javor, Jure Fišer. Tehnični komisar: Andrej Kobilica.  

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI: 

Dušan Hauptman, trener Elektre:

"Mislim, da je bil to pravi lokalni derbi, saj je šlo za izenačeno, težko in trdo tekmo, ki morda ni bila tako lepa na pogled, je pa bila polna energije in taktičnih zamisli. Ključna je bila naša ekipna obramba, s katero smo vodili celo tekmo in na koncu zmagali, zato sem zelo zadovoljen."

Tonči Mašina, trener Hopsov:

"Premagali smo sami sebe, saj smo izredno slabo smo odigrali v napadu, brez prave organizacije. Tudi v obrambi nismo odigrali tako kot znamo, vse preveč je bilo nihanj v naši igri in prav ta element bomo morali pred nadaljevanjem Lige Telemach popraviti. 

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO: 

Dušan Hauptman, trener Elektre: "V kopici derbijev ta vikend je v šoštanju na sporedu še lokalni s Hopsi, ki bo zagotovo zanimiv kot vedno. Polzelani so povsem zasluženo na lestvici pred nami, saj so v zelo dobri formi in igrajo hitro igro, ki jo moramo za zmago ustaviti, poleg tega pa moramo dobiti še skok. Sem optimist, saj sem imel prvič po dolgem času na treningu deset igralcev, poleg tega pa se je vrnil še prvi organizator igre Boris Jeršin." 


Tonči Mašina, trener Hopsov:
 "Elektra je odlična ekipa, dobro selekcionirana na vseh položajih in prava kombinacija mladosti ter izkušenj. Lokalni derbiji so vedno postregli z razburljivimi tekmami, na katerih so zmagovalca odločale malenkosti, prav gotovo tudi tokrat ne bo drugače."

 

POROČILO TEKME: 

Košarkarji Elektre so po štirih krogih znova okusili slast zmage, Hopsi pa po enakem času doživeli grenkobo poraza. Za šoštanjčane je to peta zmaga, za Hopse tretji poraz, tako da sta ekipi po devetih krogih izenačeni na izkupičku 5-3. Lokalni derbi je bil poln čustev in izenačene igre, zmagovalca pa so odločile malenkosti v ključnih trenutkih. Gostitelji so bili nekaj več v prednosti, najvišjo so imeli v 24. minuti pri rezultatu 43:33, toda po pričakovanjih se je tekma razpletla šele v zadnjih minutah.

Pet minut pred koncem so imeli Polzeljani tekmeca še na dosegu roke (64:58), toda Elektra je najprej pobegnila na 69:58, ko so se gostje ponovno nevarno približali (69:64), pa so šoštanjčani stisnili v obrambi in Hopsom v zadnjih dveh minutah in pol zaprli vse poti do koša. Dobri partiji v dresu Elektre sta prikazala Tadej Horvat z 22 točkami (13 v drugem polčasu) ter Salih Nuhanovič (20 točk, 17 v drugem polčasu), pri Hopsih pa je Gregg Thondique zabeležil 19 točk in 14 skokov, Andrej Podvršnik je zbral 14 točk, prav tako kot Matej Venta, ki je vse dosegel v prvih dvajsetih minutah.

V zadnjem krogu v letu 2010 bodo Hopsi ponovno gostovali, in sicer v Domžalah pri Heliosu, Elektro pa čaka še ena domača tekma z Maribor Messerjem.

 

Iskanje