Elektra brez zmage iz Grosuplja

ELE 24. november, 2013
180
Elektra brez zmage iz Grosuplja

Košarkarji Elektre so večji del srečanja dihali za ovratnik domačinom. Domačini so si v zadnji četrtini priigrali zadostno prednost, skozi celotno srečanje pa so prevladovali v skoku in kraljevali pod obema košema. To je na koncu tudi odločilo o zmagovalcu.


LIGA TELEMACH, 6. KOLO 

GROSUPLJE : ELEKTRA šOšTANJ 69:56

(23:17, 10:13, 19:17, 17:9)
Krušič 25 (18 skokov), Krubally 11 (12 skokov); Vasiæ 21, Zagorc 12.

  STATISTIKA  

Košarkarji Grosupljega so po štirih zaporednih porazih zabeležili drugo zmago v sezoni, Elektra pa tudi po šestih kolih ostaja brez zmage in prikovana na dno razpredelnice Lige Telemach.

  Gostitelji, ki so vodili praktično vseh 40 minut in so si dve točki dokončno zagotovili sredi zadnje četrtine (17:9), so imeli niz razpoloženih igralcev. Izjemna partija je uspela Mateju Krušiču (indeks 38), ki je dosegel 25 točk ob metu 11:14 iz igre in zbral kar 18 skokov (10 + 8). Do tega kroga prvi strelec Lige Telemach Senega Krubally je zbral 11 točk in 12 skokov, drugi Američan Anthony Williams pa je sedmim skokom in prav toliko točkam dodal še 13 podaj. V Grosupljem pa ni več tretjega Američana Davida Buchbergerja, s katerim je klub v petek prekinil sodelovanje.  

Ob tako razpoloženih gostiteljih, ki so skok dobili kar s 54:16 (Elektra ni imela niti enega skoka v napadu), so se šoštanjčani še dobro upirali in dokaj častno izgubili. Njihov prvi strelec je bil Nikola Vasiæ (21 točk), za katerega je bila to druga tekma v dresu Elektre.

  V sedmem kolu čaka Elektro zahtevna preizkušnja proti Rogaški, Grosuplje pa bo gostovalo pri Tajfunu.   

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dejan Mihevc, trener Grosupljega:
"Čestitam fantom za zmago. Skozi celo tekmo smo se držali stvari, ki smo jih trenirali in se jih dogovorili pred tekmo. V drugem polčasu smo sicer nekoliko slabše odgovorili na menjavanje obramb Elektre, a se kasneje tudi na to prilagodili. Če ob tem kontroliraš igro v skoku tako kot danes mi, potem tudi ostale stvari v igri tečejo mnogo lažje."

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Prvi polčas smo odigrali dokaj korektno ter se v začetek drugega polčasa podali z ugodnim rezultatom. Grosupeljčani so nas nato prekašali v skoku. Nismo se jim znali upreti pri njihovem skoku v napadu. V prelomnih trenutkih smo hitro poskušali z meti za tri točke in nasploh bili v napadu nepotrpežljivi. Slab skok in realizacija v napadu sta nas stala zmage." 

Iskanje