Elektra brez umetniškega vtisa do pomembne zmage proti Lastovki

ELE 5. maj, 2014
234
Elektra brez umetniškega vtisa do pomembne zmage proti Lastovki

Lastovka iz Domžal je dokazala, da bodo vse tekme v kvalifikacijah za 1.SKL še kako napete in nepredvidljive. Elektra je sicer dosegla pomembno zmago, a do nje ni prišla zlahka. Na koncu pa šteje le zmaga in Elektra je do nje prišla popolnoma zasluženo. 


 KVALIFIKACIJE ZA MESTI V LIGI TELEMACH, 1. KOLO:  

ELEKTRA šOšTANJ : LASTOVKA DOMŽALE 72:66  

(20:22, 18:14, 19:15, 15:15)
Priest 16, Rizman 12; Jakhel Kolareviæ 22 (11 skokov), Glavaš 18 (5 podaj).  

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
 

Elektra je v šoštanju naredila prvi korak k obstanku v družbi najboljših slovenskih ekip. Po zaslugi dobre igre v drugem delu so gostitelji zabeležili zanesljivo zmago.  

Uvod tekme je obetal drugačen razplet. Gostje so bili v uvodnih minutah sila razpoloženi in povedli z 10:2 in 12:4. A še enkrat več je obveljal rek, da prva lastovka ne prinese pomladi. šoštanjčani so se zbrali, hitro znižali zaostanek, izenačili na 16. točki in imeli po prvi četrtini celo dve točki naskoka. Do polčasa so imeli domači sicer prednost, a ob menjavi strani vnovič le dve točki.  

Prvo občutnejšo prednost so si kasnejši zmagovalci priigrali v uvodu drugega dela (43:36 in 47:39), dokončno pa je odločitev o zmagovalcu padla v uvodu zadnje četrtine, ko so si šoštanjčani priigrali prednost 64:53. To so košarkarji Lastovke sicer znižali, a prav blizu preobratu do konca niso prišli.  

Prihodnji konec tedna bo Lastovka v petek gostila Tajfuna iz šentjurja, Elektro pa v soboto čaka gostovanje v Ilirski Bistrici pri Plami Purju.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Čestitke Lastovki za izredno dobro igro. Posebej bi pohvalil trenerja Vugdaliæa, ki je dobro postavil igro svoje ekipe, ki igra lepo košarko. Na tekmi je bilo kar nekaj ogorčenja, ki ga ne želim komentirati. Ne glede na vse smo za stanje na tekmi krivi tudi sami, saj smo nasprotnikom podarili 12, 14 točk, ko smo jim žogo podali naravnost v roke. Kljub temu moram pohvaliti svoje fante, saj so se v pravem trenutku pravilno odzvali. Po zmagi bomo sedaj igrali veliko lažje, se pa je tokrat pri nas čutila nervoza, saj smo si vsi srčno želeli zaigrati v četrtfinalu. Pred nami so sedaj še tri tekme. Mislim, da imamo dovolj kvalitete, da tudi na teh uspemo napraviti korake k obstanku v Ligi Telemach. Veselim se že naslednje tekme pri Plami Purju zaradi občinstva in prave atmosfere."  

Muharem Vugdaliæ, trener Lastovke Domžal:
"Odigrali smo zelo dobro tekmo in odlično parirali Elektri. V prvem polčasu smo bili fenomenalni, kljub temu da smo zgrešili šest, sedem neoviranih metov z neposredne bližine koša. Na začetku drugega polčasa smo pokazali nekaj strahu, a se hitro pobrali in približali. Tudi domačini so bili nekoliko nervozni, kar je razumljivo. Na domačih tekmah naše ekipe se s takšno igro lahko nadejamo vsaj ene zmage. Proti Elektri se je videlo le, da nam v rotaciji manjkata najmanj dva igralca. Igrali smo namreč s sedmerico, izmed katere sta dva košarkarja odpovedala, Elektra pa na drugi strani z deseterico."   

Iskanje