Elektra blizu velikega presenečenja

ELE 25. marec, 2012
199
Elektra blizu velikega presenečenja

V pravem košarkarskem prazniku v šoštanju je tokrat bila ekipa Uniona Olimpije zrela za poraz. šoštanjčani so igrali pogumno, požrtovalno, motivirano in brez spoštovanja do tekmeca ter vodili večji del srečanja. Gledalci so si lahko ogledali res odlično tekmo. Žal pa domačim ni uspelo zmagati, saj so bili gostje v zadnji četrtini srečnejši in bolj zbrani. Za prikazano si Elektra zasluži velike pohvale.


ELEKTRA šOšTANJ : UNION OLIMPIJA 64:70

(15:15, 18:19, 20:17, 11:19)
Lelič 15 (7 podaj), Horvat 14; Dašič 20 (7 skokov), Thompson in Salin po 9.

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI

Košarkarji Uniona Olimpije so se morali krepko potruditi za načrtovani dve točki. Na gostovanju v šoštanju so igralci Elektre pokazali borbeno in dobro predstavo, ki so jo Ljubljančani dobili v zadnjih minutah zahvaljujoč izkušnjam in širšemu naboru košarkarjev.

Unionu Olimpiji se je deloma poznalo, da je imela v preteklem tednu nekaj birokratskih težav s tujci, zato ni mogla trenirati po ustaljenem ritmu, predvsem pa je bila opazna razlika v motiviranosti. Domači so se borili za vsako žogo in centimeter igrišča, gostje pa le toliko, kot je bilo potrebno za zmago. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih minutah, ključni vlogi pa sta odigrala Sasu Salin in Vladimir Dašiæ. Njuni trojki sta petnajstkratnim državnim prvakom iz Ljubljane zagotovili zadostno prednost za mirno končnico. Dašiæ je z 20 točkami (met iz igre 9:15, indeks 24) in sedmimi skoki odigral najboljšo partijo v zeleno-belem dresu.

Union Olimpija se bo v naslednjem krogu (28. marca) predstavila domačemu občinstvu proti Zlatorogu, Elektra pa bo v četrtek, 29. marca, gostila zasedbo Heliosa.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Po taki tekmi lahko svojim igralcem le čestitam za herojsko igro, saj so se borili po svojih najboljših močeh. Na koncu se je izkazalo, da smo imeli malo prekratko klop ter ne dovolj moči in koncentracije, da bi ta dvoboj tudi dobili. Zdaj se moramo čim bolje spočiti in na naslednjo tekmo kreniti enako motivirani kot doslej. Posebej se želim zahvaliti tudi navijačem za podporo.

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije:

Tekma proti Elektri šoštanju je bila po pričakovanjih zelo težka. Poznalo se nam je, da štiri dni nismo trenirali, a smo vseeno uspeli z dobro obrambo streti odpor sproščenih gostiteljev. Zmaga je nizka, a led je prebit in to je edino, kar šteje.

Iskanje