Ekipa Veterani zasedla 2. mesto v U16 prvenstvu ulične košarke

ELE 12. julij, 2012
202
Ekipa Veterani zasedla 2. mesto v U16 prvenstvu ulične košarke

S finalnim turnirjem na Prešernovem trgu se je v soboto zaključila deveta sezona Samsung državnega prvenstva v ulični košarki. Znani so novi državni prvaki v štirih kategorijah, dve ekipi pa potujeta tudi na svetovno prvenstvo. V kategoriji kadetov je ekipa "Veterani" v večini sestavljena iz vrst KK Elektra zasedla končno odlično 2. mesto.


Highflyersi ubranili prvo mesto po regijskih turnirjih

Med najmlajšo starostno kategorijo so se do naslova prvaka dokopali mladi košarkarji ekipe Highflyers (Žiga Lah, Aljoša Zorman, Gregor Klobcar, Aleksander Balažič), zmagovalci turnirja v Mariboru in drugouvrščena ekipa pokala FIBA Europe 3on3. Oba turnirja v prestolnici sta med kadeti prinesla ista finalista.

Visokoleteči fantje, ki so bili pred finalnim turnirjem ekipa z največ točkami med kadeti, so v finalu z 9:7 ugnali Veterane (Grega Bukovič, Roman Mevc, Aljaž šupej, Jan Kosi, Matic Sever), ki so jih na zadnji stopnici do Olimpa na isti lokaciji zaustavili pred dobrima dvema tednoma (7:22). Na tekmi za tretje mesto so bili Pacienti (Martin Pišot, Siniša Miličevič, Blaž šafron, Darko Novišček, Luka Ravlija) s 15:12 boljši od Tegle ajvara (Aldin Muharemoviæ, Timotej Železnik, Arne Tajnik, Nik Bolič, Tin šeriæ).     

 

Naši veterani so po lanskem osvojenem naslovu državnih prvakov, tokra zasedli odlično 2. mesto. Bravo fantje.

VIR: KZS 

Iskanje