Ekipa Veterani 03 postali državni prvaki v ulični košarki 3 na 3 za prvaka Slovenije!

ELE 10. september, 2016
305
Ekipa Veterani 03 postali državni prvaki v ulični košarki 3 na 3 za prvaka Slovenije!

Danes je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal Finalni turnir v ulični košarki 3 na 3 za prvaka Slovenije 2016 pod okriljem športne zveze Ljubljana. V kategoriji B (letniki 2003 in 2004) so se na finalni turnir uvrstili tudi fantje iz ekipe Veterani 03. Ekipo sestavljajo člani KK Elektra, Peter Aleksič Kladnik, Nik Ferenc, Tim Ferenc ter Aleksej Macarol Vrabec, ki prihaja iz KK Vrani Vransko.


Za sam začetek se je našim fantom nasproti postavila ekipa PGDD iz Poljčan, zmagovalci kvalifikacijskih turnirjev v Mariboru in v Celju. Peter, Nik, Tim in Aleksej so tekmo začeli brez strahu in takoj povedli s 3:0. Nasprotnika so popolnoma presenetili s skoraj neprebojno obrambo in ga držali za linijo, ki označuje met za tri točke, posledično pa so nadzorovali tudi skok. Veterani 03 so vseskozi držali varno vodstvo in na koncu zmagali z rezultatom 8:4.

Ker se nalsednji nasprotnik, ekipa Big 3 iz Sežane, na prizorišču ni pojavila, so fantje po desetih minutah čakanja vknjižili še drugo zmago. Tretjo tekmo so odigrali proti ekipi Hrenovke iz Ljubljane. Veterani 03 so tokrat pobrali vse odbite žoge in odigrali odlično v obrambi. Tekmo so pred iztekom igralnega časa dobili z rezultatom 12:0. Z to zmago so tako postali državni prvaki v ulični košarki 3 na 3.

BRAVO FANTJE !!!

FOTOGALERIJA (foto: Aleš Ferenc)

Iskanje