Ekipa OŠ Šoštanj državni prvak v košarki

ELE 26. maj, 2009
226
Ekipa OŠ Šoštanj državni prvak v košarki

Danes je v telovadnici Osnovne šole šoštanj potekal zaključni turnir državnega prvenstva za osnovne šole za mlajše dečke na katerem so sodelovale ekipe Oš šoštanj, Oš Grm Novo mesto, Oš Idrija in Oš Mirana Jarca iz Ljubljane. Naslov državnih prvakov je osvojila domača ekipa Oš šOšTANJ, kar je velik uspeh in priznanje tako za košarko v šaleški dolini kot tudi za Osnovno šolo šoštanj.


Ekipa Oš šoštanj državni prvak v košarki

Danes je v telovadnici Osnovne šole šoštanj potekal zaključni turnir državnega prvenstva za osnovne šole za mlajše dečke na katerem so sodelovale ekipe Oš šoštanj, Oš Grm Novo mesto, Oš Idrija in Oš Mirana Jarca iz Ljubljane. Naslov državnih prvakov je osvojila domača ekipa Oš šOšTANJ, kar je velik uspeh in priznanje tako za košarko v šaleški dolini kot tudi za Osnovno šolo šoštanj.

Najboljša peterka:
Kaj špegel, Oš šoštanj
Matija Vrhunc, Oš Mirana Jarca Ljubljana
Aljaž šlutej, Oš šoštanj
Tilen Matkovič, Oš Grm Novo mesto
Gašper Lazar, Oš Idrija
Najboljši igralec: Kaj špegel, Oš šoštanj
Najboljši strelec: Kaj špegel, Oš šoštanj

KONČNE UVRSTITVE:

  1. Oš šoštanj
  2. Oš Mirana Jarca Ljubljana
  3. Oš Grm Novo mesto
  4. Oš Idrija

Več o turnirju s fotografijami sledi v prihodnjih dneh!


Na portalu Prostimet.com pa so objavili naslednje poročilo iz turnirja:

Oš šoštanj : Oš Grm 61:25 Rezultat po tretjinah: 22:6, 25:3, 14:16

Strelci za Oš šoštanj: Jan Balažic 9, Jan Kosi 8, Borut Lenko, Gregor Bukovič 2, Aljaž šlutej 4, Kaj špegel 24, Igor Rojnik, Tadej Kosi, Veton Avdija, Tim Jarh, Timotej Plamberger, Žan Andrejc 2, Martin Petek 4, Jaka Ovčar, Roman Mevc 8;
Strelci za Oš Grm: Jure Prus 2, Klemen Lešnjak 3, Tilen Matkovič 11, Luka Petan, Miha Stibrič, Maj Sivec, Tim Osolnik 8, Matija Dular- Sitar, Adrijan Zogaj, Gašper Smolej 1, Rok Dimič, Peter Majcen, Bor šteblaj, Jakov Stipaničev;

Na prvem polfinalnem obračunu sta se v šoštanju pomerili ekipi osnovnih šol šoštanj in Grm iz Novega mesta. Pri obeh ekipah se je na samem začetku tekme videla nervoza, saj žoga nikakor ni hotela skozi obroč. Učenci so že na samem začetku tekme pripravili odlično vzdušje z glasnim navijanjem: »Dejmo šoštanj«. V peti minuti prvega dela igre je semafor kazal izid 6:6. Odlično je za domačine igral špegel, ki je v prvem delu dosegel tudi večino točk za domače. Agresivno pokrivanje nasprotnika je domačinom 3 minute do konca prvega dela igre prineslo rahlejšo prednost (12:6). Tudi po minuti odmora so domačini nadaljevali z dobro igro ter konstantno povečevali prednost, ki je znašala že 16 točk. Domačini so se po zaostanku z 2:6 zbrali in do konca tretjine naredili delni izid 20:0.
V drugem delu igre so na parket stopile druge peterke v obeh ekipah. Tudi v drugem delu igre Novomeščani niso nikakor uspeli prikazati prave igre, kar so znali izrabiti domačini, ki so povečevali prednost. V tretji minuti je le-ta znašala že 22 toč, domačini pa so niz košev podaljšali na 26:0. Neverjetni niz 30:0 se je za domačine končal z trojko Novomeščanov. V 5 minuti druge tretjine je tako rezultat znašal 34:9. Tri minute do konca tekme je bil zmagovalec že praktično znan, saj so šoštanjci vodili že z rezultatom 38:9. Po koncu druge tretjine je na semaforju svetil rezultat 47:9.
Zadnjih 10 minut je bilo zgolj formalnih, saj je bila prednost Oš šoštanj občutno prevelika, da bi lahko Novomeščani upali na preobrat, navkljub dejstvu, da so gostje prednost nekoliko zmanjšali. V nadaljevanju so domačini zopet dvignili prednost, ki se je do konca tretjine gibala okoli 35-ih točk. Prvo polfinalno srečanje se je končalo z rezultatom 61:25.

Med slovestno otvoritvijo turnirja je vse zbrane v telovadnici nagovorila Ravnateljica Oš šoštanj.

Oš Idrija : Oš Mirana Jarca 46:65  Rezultat po tretjinah: 11 : 13, 18 : 31, 17 : 21


Strelci za Oš Idrija: Matej Jereb – Sedej 6, Erik Kavčič 5, Rupnik Blaž 4, Mozoli Žan, Nejc Jereb 4, Jure Bončina 2, Gašper Sedej 1, Rok Grmovšek 3, Tim Hvala 10, Anže Petrovčič 4, Gašper Lazar 7, Nejc Podobnik;
Strelci za Oš Mirana Jarca: Martin Vrhunc 20, Sašo Stefanovski 2, Filip Leskovar, Matija Vrhunc 18, Filip Frankl, Luka Jernejc 2, Nejc Pavlič Damjan 2, Žan Zambrovič, Luka Dončič 19, Rok Svetanič 2, Andraž Lorger 2, Luka Mencin, Žiga Rozman, Rok Kobe, Gašper Tegelj, Vasja Došen, Aljaž Kmecl, Vasja Dolenc;

Na drugem srečanju sta moči merili Oš Idrija in Oš M. Jarca. Prvi koš za Idrijačane je dosegel Tim Hvala. Ekipi sta se izenačili pri rezultatu 4:4 v 3 minuti srečanja. V 6. minuti srečanja je semafor med minuto odmora kazal 8:7 v korist Ljubljančanov. Izid je bil tekom cele četrtine zelo izenačen. V prvih 10. minutah ekipi nista navdušili s igro, zagotovo je bila za to delno kriva tudi trema. Končni rezultat po prvi tretjini je znašal 13:11 v korist Oš M. Jarca.
V drugi tretjini smo videli na parketu dve novi peterki. Drugi del igre so s košem odprli Ljubljančani. Trojka Lazarja je Idrijčane povedla do izenačenja, ki ga je kasneje potrdil Petrovčič. Lahek koš Ljubljančanov je idrijskega trenerja prisilil v minuto odmora (19:17). Gledalci so lahko še vedno spremljali raztrgano igro na obeh straneh.

Počasi pa so si Ljubljančani začeli nabirati prednost, ki je znašala že 8 točk. Po večjem zaostanku so se Idrijčani zbrali in znižali prednost na 4. Igra se je proti koncu druge tretjine razživela in na obeh straneh smo videli veliko število košev. 2 minute in pol do konca drugega dela igre je rezultat znašal 31:27 v korist Ljubljančanov. Idrijčani so proti koncu tretjine nekoliko popustili in dopustili ekipi Mirana Jarca, da so si priigrali večjo prednost 15. točk. Končni rezultat je bil 44:29.

Tako kot proti koncu druge so bili tudi v začetku tretje tretjine bolj izigrali Ljubljančani, ki so prednost povečali na 19 točk. Prednost Ljubljančanov se je skozi prvih 5 minut gibala med 15. in 19. točkami. V drugem polfinalu so bili boljši igralci Oš Mirana Jarca. Končni rezultat je bil 65:46.

V finale so se torej uvrstili Oš Mirana Jarca in Oš šoštanj. V malem finalu pa bosta moči merili ekipi Oš Idrija in Oš Grm.

Oš Idrija : Oš Grm 62:41 Rezultat po tretjinah: 12:17, 26:20, 24:4

Strelci za Oš Grm: Jure Prus 20, Klemen Lešnjak 11, Tilen Matkovič 14, Luka Petan 2, Miha Stibrič 4, Maj Sivec 1, Tim Osolnik 10, Matija Dular- Sitar, Adrijan Zogaj, Gašper Smolej, Rok Dimič, Peter Majcen, Bor šteblaj, Jakov Stipaničev;
Strelci za Oš Idrija: Matej Jereb – Sedej 2, Erik Kavčič, Rupnik Blaž 3, Mozoli Žan 8, Nejc Jereb 4, Jure Bončina, Gašper Sedej 6, Rok Grmovšek 4, Tim Hvala 2, Anže Petrovčič, Gašper Lazar 12, Nejc Podobnik;

Tekma za tretje mesto je potekala pred skoraj prazno dvorano, saj so domači navijači moči varčevali za veliki finale. Idrijčani so tekmo dobro začeli ter hitro povedli za 4 točke. Oš Idrija si je z agresivno obrambo priigrala nekaj lahkih košev. V peti minuti tekme je rezultat znašal 5:11 v korist Primorcev. Agresivnost Idrijčanov je nekoliko popustila, zato je tri minute do konča prve tretjine je njihov trener vzel minuto odmora (8:13). Razliko petih točk so »Rudarji« zadržali do konca tretjine. Rezultat je bil 12:17.

Drugo tretjino je s trojko začel Sedej. Gledalec je dobil občutek, da Idrijčani z lahkoto držijo razliko 5 točk, vendar so se tako trenerji kot tudi igralci zavedali, da je to majhna razlika. V peti minuti so si Novomeščani z borbeno igro priigrali izenačenje. V 17. minuti srečanja so Dolenjci prvič povedli in sicer z rezultatom 27:25. Tekma se je proti koncu drugega dela igre precej razživela. Igralci so zadevali tako z razdalje kot tudi s prodorov, kar se je poznalo na rezultatu, saj je hitro naraščal. Izid se je zaustavil pri 38:37 v korist Dolenjcev.
V zadnjo tretjino so bolje vstopili igralci Oš Grm, saj so hitro dosegli 8 točk in prednost povečali na 9. Idrijski trener je bil pri rezultatu 46:37 prisiljen vzeti minuto odmora. Agresivni Novomeščani so še naprej silili nasprotnike v napake. Prednost je znašala že 12 točk. Idrijčani so zelo slabo metali trojke, kar so nasprotniki kaznovali s hitrimi protinapadi. Upov za idrijski preobrat je zmanjkalo 3 minute do konca, saj je prednost narasla na 18 točk (57:39). Zasluženo so Novomeščani prišli do tretjega mesta, saj so na parketu prikazali mnogo več želje in agresivnosti od Idrijčanov.

Oš šoštanj : Oš Mirana Jarca 67:33 Rezultat po tretjinah: 22:13, 30:13, 15:7

Strelci za Oš šoštanj: Jan Blažic, Jan Kosi, Borut Lenko, Gregor Bukovič, Aljaž šlutej, Kaj špegel, Igor Rojnik, Tadej Kosi, Veton Avdija, Tim Jarh, Timotej Plamberger, Žan Andrejc, Martin Petek, Jaka Ovčar, Roman Mevc;
Strelci za Oš Mirana Jarca: Sašo Stefanovski, Filip Leskovar, Matija Vrhunc, Filip Frankl, Luka Jernejc, Nejc Pavlič Damjan, Žan Zambrovič, Luka Dončič, Rok Svetanič, Andraž Lorger, Luka Mencin, Žiga Rozman, Rok Kobe, Gašper Tegelj, Vasja Došen, Aljaž Kmecl, Vasja Dolenc;

Veliko finale 43. pionirskega festivala se je začelo s košema na obeh straneh. S košem in uspešno izvedenim prostim metom so za tri povedli domačini iz šoštanja. Na drugi strani je Luka Dončič znižal na točko razlike. V četrti minuti je ljubljanski trener vzel minuto odmora. Rezultat je bil 7:4 za šoštanjce. Domačini so s kombinatorno igro nekajkrat lepo izigrali Ljubljančane in povedli z 11:5. Tako kot se za finale spodobi je bilo tudi v šoštanju na parketu in ob njegovem robu čutiti nekaj nervoze. Domačini so še naprej odlično realizirali svoje priložnosti ter tako povedli za 9 (16:7). V zadnji minuti so Ljubljančani s trojko rezultat nekoliko znižali. Končni rezultat prve tretjine je bil 22:13.

V drugem delu igre so domačini stopnjevali ritem igri in razliko dvignili preko 10 točk. Napake gostov so učinkovito kaznovali z uspešno izvedenimi hitrimi protinapadi (31:17). še naprej so bili domačini domala nezgrešljivi. Razliko so nezadržno večali. V 17. minuti tekme je rezultat znašal že 46:19. Na koncu druge tretjine je rezultat znašal 52:26.

V zadnji tretjini so gledalci na začetku gledali raztrgano igro na obeh straneh, kar je bila vod na mlin domačinov, ki so za lahkoto držali razliko približno 30-ih točk. Domači trener je zavoljo visoke prednosti dal priložnost vsem fantom v ekipi. Končni rezultat velikega finala je bil 67:33.

 

 

 

Iskanje