Dve okrepitvi Elektre Esotech

ELE 13. avgust, 2007
204
Dve okrepitvi Elektre Esotech
Vodstvo Košarkarskega kluba Elektra v sodelovanju s trenerjem zelo aktivno sestavlja ekipo za novo tekmovalno sezono. Tako sta danes enoletni pogodbi za igranje v članski ekipi podpisala branilec Žan Vrečko ter center Mitja Goršek. Oba ...
DVE OKREPITVI ELEKTRE ESOTECH

Šoštanj, 13. avgust 2007: Vodstvo Košarkarskega kluba Elektra v sodelovanju s trenerjem zelo aktivno sestavlja ekipo za novo tekmovalno sezono. Tako sta danes enoletni pogodbi za igranje v članski ekipi podpisala branilec Žan Vrečko ter center Mitja Goršek.

21-letni in 194 cm visoki igralec na poziciji branilca Žan Vrečko, je v preteklih štirih sezonah nastopal za člansko ekipo Pivovarne Laško oz. Zlatoroga, pred tem pa je uspešno nastopal tudi za mladinske selekcije tega kluba. Bil je udeleženec evropskega in svetovnega prvenstva za mladince, poleg tega pa je leta 2006 na tradicionalni prireditvi Dan slovenske košarke prejel laskav naziv zmagovalec v metu trojk. V zadnji sezoni je Žan Vrečko v Ligi UPC Telemach odigral 39 tekem, kjer je v povprečju igral skoraj 22 minut. V tem času je dosegel v povprečju 8,7 točke na tekmo ter temu dodal še povprečno 2,5 skoka. Izkušnje ima tudi z igranjem v Jadranski ligi ter v ULEB tekmovanjih. Po podpisu pogodbe je mlad igralec iz Maribora izjavil: "Vesel sem, da prihajam v dobro organiziran klub, kjer bom imel dobre možnosti tudi za osebni športni napredek. S trenerjem Ivanom Stanišakom sem dobro sodeloval že v preteklosti in mi je zelo blizu njegov način dela. Upam, da bomo v prihajajoči sezoni dosegli dober ekipni uspeh in tako opravičili zaupanje trenerja in vodstva kluba."

Domači 206 cm visoki igralec na poziciji centra, Mitja Goršek, je nastopil za vse selekcije kluba, od pionirjev naprej. V zadnjih letih je z izjemo sezone 2005/06, ko je nastopil za ekipo Hopsov iz Polzele, ves čas igral za člansko ekipo kluba. Tako je v pretekli sezoni za Elektro Esotech odigral 30 tekem v Ligi UPC Telemach, kjer je v povprečju igral skoraj 12 minut ter prispeval 3 točke in 3 skoke na tekmo.

Vodstvo kluba opravlja še zadnje razgovore z dvema mladima perspektivnima igralcema na igralnih pozicijah pod košem, da bi se vsaj eden izmed njiju pridružil ekipi. Prav tako se bo članski ekipi pridružilo še pet klubskih igralcev iz vrst mladincev. S tem bi bila igralna mesta v večji meri zapolnjena in ekipa bo lahko pričela s temeljitimi skupnimi pripravami na novo sezono.

Iskanje