Duško Maličevič pred novo sezono

ELE 8. avgust, 2024
534
Duško Maličevič pred novo sezono

Kratek intervju o pričakovanjih v novi sezoni


Elektra je vlogo trenerja v članski ekipi zaupala domačemu strategu Dušku Maličeviču. Ljubiteljem košarke v Šaleški dolini zagotovo Duleta, kot ga kličejo prijatelji, ni potrebno posebej predstavljati. Kot zelo mlad fant je skoraj vsak dan sedel na tribuni in spremljal treninge takratnih ekip Elektre. To je opazil eden izmed trenerjev in ga povabil na trening. Uspešno je igral za mlajše selekcije, kot tudi kasneje za člansko ekipo. Na igralnem mestu organizator igre ali playmaker, je moral ves čas razmišljati o potezah ne samo svojih ampak je bilo treba usmerjati tudi soigralce. Logično nadaljevanje po koncu igranja košarke je trenerska kariera. Nekaj časa je vodil različne mlajše selekcije kluba in imel pri tem velike uspehe. Če boste pobrskali po youtubu, hitro naletite na zelo znan posnetek iz kadetskega finalnega turnirja, ko je izjavil "...moja prihodnost je črna...". S to šalo je hotel povedati, da je naredil rezultat v konkurenci profesionalnih trenerjev, saj Dule trenersko delo opravlja honorarno. Njegova služba je delo v črni temi rudnika, na katero je zelo ponosen in ji ostaja zvest tudi v prihodnje.

Prav je, da mu ob tej priložnosti zastavimo tudi kakšno vprašanje.

Kdo je tvoj trenerski vzornik?

Moj vzornik med trenerji je g. Željko Obradovič, ki sem ga imel priložnost tudi osebno spoznati 2014 v Turčiji, kjer smo zmagali v košarki 3x3. Za Elektro so takrat v Turčiji igrali Kosi, Šlutej,Bukovič, Mevc, Sever.

Kakšno ekipo bo imela Elektra v novi sezoni?

Glede na to, da smo novinci v 3.ligi so pred nami veliki izzivi. Želim si mlade, poletne in borbene ekipe. V Šoštanju nikomur ne bo lahko zmagati !

Imaš kakšno sporočilo za ljubiteljen košarke v Šaleški dolini?

Rad bi se zahvalil predsedniku in upravi kluba za izkazano zaupanje, Strinjam se z vizijo kluba, da damo priložnost mladim in doma vzgojenim igralcem, za katere sem prepričan, da jo bodo dobro izkoristili. Nikomur pa ne bo v naprej nič podarjeno, vsako minuto si bodo igralci morali izboriti na treningu s trdim delom. Verjamem, da bomo sestavili konkurenčno ekipo in se skupaj z našimi zvestimi navijači veselili uspehov. Gremo Elektra !

Tukaj smo morali s pogovorom končati, saj se je začel trening, Veselimo se nove sezone in izzivov, ki so pred nami.

Iskanje