Dušan Hauptman - trener KK Elektre

ELE 1. september, 2010
233
Dušan Hauptman - trener KK Elektre

Danes je na spletnem portalu siol.net objavljena novica iz tabora Elektre.


Hauptman išče "mehko roko"

šoštanj - Novi trener šoštanjske Elektre Dušan Hauptman je po dveh tednih priprav zadovoljen z delom svojih "rudarjev", a ob tem opozarja, da se s prihodom Borisa Jeršina vhodna vrata še ne smejo zapreti.

"Moji fantje, pravim jim kar rudarji, so izjemno prizadevni. Veseli me, da so pripravljeni potrpeti ob vseh naporih," ob pogledu na treninge svojih izbrancev ugotavlja Dušan Hauptman, ki se je poleti vrnil v šoštanj in na klopi Elektre zamenjal Boruta Cerarja. Kmalu za njim je med nekdanje pokalne podprvake kot pomočnik trenerja prišel še Aleš Rehar, igralski kader pa je dopolnil še organizator igre Boris Jeršin. A kadrovanje se na tej točki še ne sme končani, opozarja Hauptman.

 

"Klub sta zapustila prvi strelec in pa prvi organizator igre. Vlogo slednjega bo prevzel Jeršin. Zame je prav 'play' najbolj pomemben člen v ekipi. Čakamo pa še igralca z 'mehko roko' na položaju visokega branilca oziroma krila," pravi Hauptman, ki ima na igralskem seznamu poleg novinca Jeršina še centra Saliha Nuhanoviæa, krilna centra Miloša Miljkoviæa in Braneta Lekiæa, krilo Sinišo Biliæa, branilca Denisa Æosiæa ter Ðorðeta Leliæa in mlajšo gardo, ki jo sestavljajo Urban Nakovič, Daniel Pajeviæ, Vid Puc in Aldon Hasiæ. "Košarkarje moram naprej dodobra spoznati, šele nato bom ocenil, kaj resnično še potrebujem," razmišlja nekdanji reprezentant iz Litije, ki je kot trener med drugim deloval tudi v Kopru in Zagorju, torej okoljih, v katerih je prvoligaši ples klavrno propadel . Prav zato ga veseli, da ga je v šoštanju pričakala trdnejša klubska struktura "Elektra je organizacijsko in finančno stabilen prvoligaš, ki se ne zaletava z glavo v zid. Cilji so realni. Vodstvo ve, kaj želi. Vsekakor pa tudi sam kot trener vidim velik izziv. Moj cilj je, da z ekipo, ki je vsaj na papirju šibkejša in predvsem cenejša, naredim boljši rezultat. Ocenjujem, da bi bila lahko ta mlada ekipa presenečenje novega državnega prvenstva," še dodaja povratnik na šoštanjsko klop.

 

Original novico si lahko ogledate tukaj.

Iskanje