Druga zaporedna zmaga Elektre v gosteh

ELE 29. oktober, 2010
209
Druga zaporedna zmaga Elektre v gosteh

V Ljubljani se je v dvorani Ježica bila prava bitka. Nobena od ekip si ni uspela ustvariti vidnejše razlike, zato se nam je obetala tesna kočnica. In tako se je tudi zgodilo. Predvsem po zaslugi odlične zadnje četrtine so košarkarji Elektre uspeli premagati dobro ekipo Parkljev. 


PARKLJI : ELEKTRA šOšTANJ

72:80 (16:18, 21:18, 20:20, 15:24)

Paravinja 18, Krejič 12; Nuhanovič 16 (9 skokov), Bilič 14.

 

Dvorana šRC Ježica

Delegat: Andrej Jelen (Ljubljana)

1. sodnik: Matej špendl (Maribor)

2. sodnik: Grega Česen (Kranj)

3. sodnik: Uroš Vuga (Malija)

 

POROČILO TEKME:

V prvi polovici tekme si nobena od ekip ni priigrala večjega naskoka. Povedli so domači, toda po petih minutah so pobudo prevzeli šoštanjčani. Tako so povedli z 16:11, toda prednost se je stopila in pri 19. točki sta bili ekipi spet izenačeni. Tri minute pred koncem prvega polčasa je pri gostih Salih Nuhanovič prevzel vajeti v svoje roke in z dvema košema gostom priigral pet točk naskoka (33:28). A tudi tega vodstva Elektra ni znala zadržati. Parklji so v zadnjih minutah spet prišli povsem blizu, odločitev o vodstvu v polčasu pa je padla le tri sekunde pred iztekom časa, ko je Jakob Čebašek zadel trojko in na odmor so z minimalnim naskokom odšli Parklji.

Domači so drugi del nadaljevali tam, kjer so prvega končali. Delni izid 5:0 jim je prinesel lepo vodstvo, a v naslednjih treh minutah so gostje spet prišli povsem zraven in pri izidu 46:45 se je vse skupaj začelo znova. Tudi po treh četrtinah je bil izid tesen, za točko (57:56) so vodili gostje. Ti so nato v zadnjem delu le stopili na plin. Najprej so povišali na +7 (69:62). Parklji so še prišli do 68:72 tri minute pred koncem, bližje pa niso mogli. Na koncu so se tako šoštanjčani, pri katerih je Nuhanoviæ dosegel 16 točk, Siniša Bilič 14, Marjan Vidovič pa 13, veselili zmage z osmimi točkami razlike.

V naslednjem krogu bo Elektra 6. novembra gostila Geoplin Slovan, Parklji pa bodo isti dan gostovali na Polzeli. 

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

 

IZJAVI PO TEKMI:

Ðorðe Ðokiæ, trener Parkljev:

"V določenem delu tekme smo padli, ko se nismo držali dogovorov in, ko je padla koncentracija. Namesto, da bi povedli z višjo razliko se je košarkarjem Elektre šoštanj odprlo in potem jih je bilo težko zaustaviti. Ta padec nas je stal zmage. Kljub porazu sem videl veliko pozitivnih stvari, Ernest Novak in Miloš Paravinja sta se izkazala za dobri okrepitvi, Luka Nemanič, Matej Luznar in ostali mladi igralci pa so dokazali, da se lahko kosajo z drugimi košarkarji v Ligi Telemach. Smo na pravi poti, vendar bo za boljše rezultate potrebno izboljšati koncentracijo."

 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Tekma proti Parkljem je bila ves čas izredno izenačena, kar je botrovalo tudi rezultatu, saj sta se obe ekipi nenehno izmenjavali v vodstvu. Mislim, da je tokrat zmagovalca odločal skok, v katerem smo bili premočni, saj smo jih zbrali 13 več od tekmeca." 

 

IZJAVE PRED TEKMO:

Ðorðe Ðokiæ, trener Parkljev:

"Pomerili se bomo proti močni ekipi, ki je svojo moč pokazala že na pripravljalnih tekmah, zdaj pa jo kaže še v Ligi Telemach. Glede na to, da smo se z Elektro pomerili deset dni pred začetkom sezone, dobro poznamo njihovo igro in smo se na vsa orožja tudi pripravili. Verjeti moramo v to, da smo dobri in, da lahko doma uspešno igramo s komerkoli ter verjamem, da lahko z resnim pristopom našim navijačem omogočimo, da se domov ne bodo vračali razočarani."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Odhajamo k tekmecu, ki se je v zadnjih dneh okrepil z dvema kakovostnima košarkarjema, Ernestom Novakom in Milošem Paravinjo, zato so parklji zdaj povsem drugo moštvo kot so bili v 1. krogu. Ker želijo gostitelji popraviti vtis s prve tekme nas verjetno na Ježici čaka pravi pekel. Kljub vsemu verjamem v svoje košarkarje, za katere vem, da bodo pokazali kar znajo. Na tekmo smo pripravljeni, smo brez poškodovanih in bomo konkurenčni."

Iskanje