Derbi neporaženih ekip Olimpiji

ELE 5. april, 2007
198
Derbi neporaženih ekip Olimpiji
Derbi neporaženih ekip v skupini za prvaka se je končal po pričakovanjih. Union Olimpija je na krilih Lorbka (trojke 7:9) in Zupana brez težav zabeležila tretjo zmago. Elektra Esotech je sicer igrala na ravni ...

Derbi neporaženih ekip Olimpiji

Šoštanj - Športna dvorana, gledalcev 500, sodniki: Poljanšek (Žiri), Špendl, Juhart (oba Maribor).

Elektra Esotech: Ručigaj 8 (0:2), Kunc 26 (5:7), Nedeljkovič 6 (2:2), Jeršin 7 (3:4), Vidovič 4, Čmer 2 (2:2), Ličartovski 2, Mihalič 9 (2:2).
Union Olimpija: Duščak 6 (3:4), Rannikko 8 (5:5), Markoišvili 8 (2:2), Jurkovič 11 (0:2), Lee 5, Rakočevič 3 (1:5), Lorbek 23, Zupan 17.

Prosti meti: Elektra Esotech 14:19, Union Olimpija 11:18.
Met za tri točke: Elektra Esotech 4:21 (Ručigaj 2, Kunc, Mihalič), Union Olimpija 12:24 (Lorbek 7, Zupan, Duščak, Rannikko, Jurkovič, Lee).
Osebne napake: Elektra Esotech 21, Union Olimpija 23.
Pet osebnih: /

Derbi neporaženih ekip v skupini za prvaka se je končal po pričakovanjih. Union Olimpija je na krilih Lorbka (trojke 7:9) in Zupana brez težav zabeležila tretjo zmago.

Elektra Esotech je sicer igrala na ravni prejšnjih tekem, ko je med drugim ugnala tudi Helios, vendar pa ji agresivna obramba Ljubljančanov ni dovolila razviti napadalne igre. Tako so domačini ravnotežje v prvem polčasu ohranjali le po zaslugi 20 točk Kunca, vendar ko je omenjeni igralec na začetku drugega polčasa dobil četrto osebno napako in moral na klop, se je razlika hitro povečala. Državni prvaki so nato rutinirano tekmo pripeljali do konca.

Tekmo, katere se je udeležilo preko 500 gledalcev, so popestrili godbeniki Zarje Šoštanj ter plesna skupina Zvezdice. Predstavili so se tudi igralci kadetske ekipe Elektre, ki se je uvrstila med štiri najboljše v Sloveniji ter mladi  igralci Šole košarke Šoštanj.

Union Olimpija se bo v naslednjem krogu v dvorani Tivoli pomerila z Zlatorogom, Elektra Esotech pa bo gostovala pri Geoplinu Slovanu.


Izjavi po tekmi:

Bojan Lazič, trener Elektre Esotech: »Z moštvom Uniona Olimpije se celotno tekmo enostavno nismo zmogli kosati. Sem ter tja smo resda ritem narekovali tudi mi, a iluzorno bi bilo pričakovati, da bi nam to uspevalo ves čas. Kljub vsemu sem na svoje fante ponosen, saj so pokazali pravi pristop, hkrati pa jasno, da so še vedno v izvrstni formi. Zdaj je naša glavna naloga, da ta ostane na visoki ravni čim več časa. Za konec bi Ljubljančanom še čestital za zmago.«

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: »Zadovoljen sem le z zmago in delno tudi z igro v obrambi. V napadu smo bili pod svojo ravnjo, kljub vsemu pa bi poudaril, da bo iz Šoštanja vsem, ki jih še čaka to gostovanje, zelo težko odnesti dve točki. Gostitelji so pač tudi tokrat igrali zelo dobro, zato svojim košarkarjem vendarle lahko čestitam za zmago. Pred sobotnim dvobojem z Zlatorogom bomo skušali odpraviti čim več napak.«


Povezave:

Iskanje