Danes zvečer košarkarski dogodek leta v Šaleški dolini

ELE 19. marec, 2008
222
Danes zvečer košarkarski dogodek leta v Šaleški dolini
V 1. krogu državnega prvenstva oz. v Ligi za prvaka se bosta danes zvečer ob 20. uri v Športni dvorani Šoštanj pomerili ekiki Elektra Esotech in Union Olimpija. Elektra Esotech je z uvrstitvijo v Ligo za prvaka dosegla zastavljeni cilj za sezono 2007/08, tako da bo vse tekme do zaključka sezone odigrala popolnoma ...
Danes košarkarski dogodek leta v Šaleški dolini


V 1. krogu državnega prvenstva oz. v Ligi za prvaka se bosta danes zvečer ob 20. uri v Športni dvorani Šoštanj pomerili ekiki Elektra Esotech in Union Olimpija. Elektra Esotech je z uvrstitvijo v Ligo za prvaka dosegla zastavljeni cilj za sezono 2007/08, tako da bo vse tekme do zaključka sezone odigrala popolnoma neobremenjeno. V preteklih sezonah je Elektra ravno zaradi neobremenjenosti vedno presenetila katerega od favoritov in že tradicija je, da se morajo gostujoče ekipe močno potruditi za zmago na vročem šoštanjskem parketu.

Da bo tekma zanimivejša, bo v času tekme tudi nekaj popestritev, za katere bodo poskrbeli:

  • Plesna skupina ZVEZDICE iz Šolskega centra Velenje z atraktivnimi  plesnimi nastopi v odmorih,
  • Pihalni orkester ZARJA Šoštanj z glasbeno spodbudo ter
  • nagradna igra za gledalce ob polčasu.


Obiskovalce tekme prosimo, da zaradi velikega zanimanja za ogled tekme, v Športno dvorano Šoštanj pridejo vsaj 15 minut pred začetkom tekme in da osebne avtomobile parkirajo na za to označenih mestih!

V dogovoru s KK Union Olimpija bodo igralci njihove članske ekipe takoj po končani tekmi nekaj minut na voljo gledalcem za skupinsko FOTOGRAFIRANJE, AVTOGRAME in POGOVOR. Na voljo bo tudi nekaj promocijskega materiala Union Olimpije!

Pred tekmo sta oba trenerja podala svojo napoved:

Ivan Stanišak, trener Elektre Esotech: "Zelo smo srečni, da bomo ligo UPC Telemach za prvaka odprli z domačim dvobojem proti Unionu Olimpiji, najboljši slovenski ekipi vseh časov. Za Šoštanj bo to pravi košarkarski praznik, naš glavni cilj pa je, da se v polni dvorani domačih košarkarskih navdušencev ne osramotimo."

Aleksandar Džikiæ, trener Uniona Olimpije: "Liga UPC Telemach je zame zelo pomembna, saj je vsako državno prvenstvo, vsaj tako sem košarkarsko vzgojen, nekaj posebnega. Posebej bi poudaril, da niti slučajno ne pričakujem, da se bomo skozenj sprehodili, zato od mojih košarkarjev že na prvi tekmi proti Elektri Esotech pokažejo prav toliko volje, energije in brobenosti, kakor da bi šlo za dvoboj evrolige. Zavedam se, da bo Union Olimpija nekakšen navdih za vse tekmece v ligi UPC Telemach, zatorej se bomo morali že v uvodnem krogu proti Elektri Esotech, ki slovi kot doma sila neugodno moštvo, morali pokazati pravi obraz, predvsem pa moramo za en večer pozabiti na zelo pomembno tekmo lige NLB, ki nas čaka v soboto."

 


Trenerji osmih moštev, ki se bodo od 18. marca do 13. maja v ligi za prvaka merila za preboj v polfinale lige UPC Telemach, so na ponedeljkovi novinarski konferenci v ljubljanskem CityHotelom spregovorili o pričakovanjih pred odločilnim delom domače sezone. Cilje so pred številnimi zbranimi novinarji obelodanili Aleksandar Džikiæ, Zoran Martič, Rade Mijanovič, Damjan Novakovič, Rudolf Jugo, Predrag Miloviæ, Ivan Stanišak in Matic Vidic.

Ivan Stanišak, trener Elektre Esotech: "Ker smo cilj izpolnili že z uvrstitvijo v ligo UPC Telemach za prvaka, bomo le-to začeli popolnoma neobremenjeni in brez kančka pritiska. Upam le, da se nikdar ne bomo osramotili ter da bomo doma imeli večjo podporo kot v prvem delu tekmovanja. Zagotovo bomo vsak dvoboj odigrali na vso moč ter morda ob dobrem dnevu presenetili katerega od klubov, ki je bil od nas v prvem delu sezone lige UPC Telemach boljši."

 

Aleksandar Džikiæ, trener Uniona Olimpije: "Cilj, to velja tako zame, kakor tudi za klub in igralce, je v ligi UPC Telemach za prvaka en sam: vrniti naslov prvaka v Tivoli. Slovensko državno prvenstvo je zame izjemno pomembno, še posebej, ker je po mojih informacijah daleč najbolj izenačeno in kakovostno v zadnjih nekaj letih. Zatorej bi pozval vse ljubitelje košarke in medije, da mu namenijo temu primerno pozornost, saj si to brez dvoma tudi zasluži." 

Izjave vseh ostalih trenerjev

Iskanje