DAN ELEKTRE 2007 uspel

ELE 28. januar, 2007
212
DAN ELEKTRE 2007 uspel
Košarkarski klub Elektra je v soboto, 27. januarja 2007, izvedel že tretji DAN ELEKTRE, ki z množično udeležbo mladih športnikov in vedno večjim obiskom staršev in ostalih ljubiteljev košarke vedno bolj dokazuje, da gre za pravi PRAZNIK KOŠARKE! Ker klub vsako leto povečuje ...

DAN ELEKTRE 2007 – PRAZNIK KOŠARKE V ŠOŠTANJU


Košarkarski klub Elektra je v soboto, 27. januarja 2007, izvedel že tretji DAN ELEKTRE, ki z množično udeležbo mladih športnikov in vedno večjim obiskom staršev in ostalih ljubiteljev košarke vedno bolj dokazuje, da gre za pravi PRAZNIK KOŠARKE! Ker klub vsako leto povečuje število mladih, ki so aktivno vključeni v vsaj eno skupino ali selekcijo kluba, se tudi prireditev časovno daljša. Tokrat so se aktivnosti pričele že ob 9. uri dopoldan in trajale skozi celotni dan vse do zaključka članske tekme ob 21. uri!

V sezoni 2006/07 v klubu beležimo, da vsaj enkrat tedensko (nekateri pa tudi osemkrat tedensko) v klubu trenira več kot 200 mladih igralcev in v tej sezoni tudi preko 40 deklic, ki smo jih v tej sezoni prvič sistematično vključili v sistem redne vadbe v okviru kluba. Vadbene skupine delujejo na osnovni šoli Šoštanj, na kar petih osnovnih šolah v Velenju ter na osnovni šoli v Šmartnem ob Paki. Vse te skupine vodi 11 ustrezno usposobljenih trenerjev, nekateri tudi po štiri različne skupine.

Na letošnji prireditvi so se predstavile vse skupine in selekcije Košarkarskega kluba Elektra, od 5-letnikov, ki delujejo v mali šoli košarke, preko vseh skupin šol košarke, pionirjev, kadetov in mladincev do članov, ki so prireditev zaključili s prvenstveno tekmo proti ekipi Zagorja. Prvič so se predstavile tudi mlade igralke košarke, ki v tej sezoni prvič organizirano vadijo v dveh skupinah v Velenju ter v okviru Šolskega centra Velenje. Upamo, da nam bo tudi v Šoštanju kmalu uspelo vzpostaviti skupino deklic za redno treniranje. Sestavni del prireditve pa je bil tudi plesni nastop učenk osnovne šole Šoštanj ter predavanje klubskega zdravnika in fizioterapevta na temo Medicina v športu, ki je bilo namenjeno predvsem mladih igralcem in njihovim staršem.

Čeprav rezultat na predstavitvenih tekmah v okviru Dneva Elektre (razen seveda članske tekme) ni bil pomemben, pa si vseeno poglejmo rezultate posameznih tekem:

· Livada 98 (trener: Kremer) : Šalek 98 (trener: Rituper) – 17:28 (polčas 9:12)
· Livada 96 (trener: Kremer) : Šoštanj 96 (trener: Cilenšek) – 7:11 (polčas 3:6)
· Šmartno (trener: Herman) : MPT (trener: Supiæ) – 9:9 (polčas 5:3)
· Livada 95 (trener: Kristan) : Šoštanj 95 (trener: Čepin) – 22:19 (polčas 7:9)
· Deklice Gorica (trener: Rituper) : Deklice MPT (trener: Supiæ) – 10:32 (polčas 4:18)
· Deklice OŠ (trenerja: Rituper in Supiæ) : Deklice SŠ (trener: Decosta) – 47:18 (23:6)
· Pionirji Šoštanj (trener: Herman) : Pionirji Velenje (trener: Rituper) – 42:34 (polčas 19:18)
· Šmartno starejši (trener: Herman) : Šalek starejši (trener: Vidovič) – 13:28 ( polčas 3:14)
· Kadeti in mladici A (trener: Cerar) : Kadeti in mladinci B (trener: Rupreht) – 55:53

S to prireditvijo je Košarkarski klub Elektra predstavil način in rezultate dela vseh selekcij kluba, hkrati pa je to srečanje izkoristil za medsebojno druženje in za zanimive ter športne tekme. Na tribunah se je tako zbralo večje število gledalcev, največ med njimi je bilo veliko staršev, sorodnikov in prijateljev nastopajočih, ki so vsi s pomočjo navijaških rekvizitov pripravili napeto in zanimivo športno ozračje.

Dan Elektre so zaključili igralci članske ekipe Elektra Esotech in poskrbeli da je ta dan zares uspel, saj so gledalcem podarili zmago nad ekipo Zagorja z rezultatom 91:64. Z visoko zmago so še potrdili trenutno mesto med vodilno sedmerico, ki je na poti v ligo za prvaka.

FOTOGRAFIJE iz Dneva Elektre 2007!

Iskanje