Dan Elektre 2006 – praznik košarke v Šoštanju

ELE 24. januar, 2006
208
Dan Elektre 2006 – praznik košarke v Šoštanju
V soboto, 21. januarja 2006, je v Športni dvorani Šoštanj potekala celodnevna prireditev z nazivom DAN ELEKTRE. Prvo tovrstno prireditev je Košarkarski klub Elektra izvedel že v letu 2005, natančneje 5. februarja. Na letošnji prireditvi ...

DAN ELEKTRE – PRAZNIK KOŠARKE V ŠOŠTANJU

V soboto, 21. januarja 2006, je v Športni dvorani Šoštanj potekala celodnevna prireditev z nazivom DAN ELEKTRE. Prvo tovrstno prireditev je Košarkarski klub Elektra izvedel že v letu 2005, natančneje 5. februarja. Na letošnji prireditvi so se predstavile vse selekcije Košarkarskega kluba Elektra, od 5-letnikov, ki delujejo v mali šoli košarke, preko pionirjev, kadetov in mladincev do članov, ki so prireditev zaključili s prvenstveno tekmo proti ekipi Krke iz Novega mesta.

Skozi dan so se tako predstavile selekcije po vrstnem redu od najmlajših do najstarejših. Otvoritev je pripadala Mali šoli košarke. Tako so prvi na parket stopili in pokazali svoje znanje najmlajši, dečki stari 5 in 6 let. Pod budnim očesom trenerja Mihe Čmera so prikazali kar nekaj zanimivih »akcij«, med drugim tudi kako se »zabije« v koš!

Šola košarke Šoštanj – Šola košarke Livada  23:24 (5:8, 13:16)
Sledila je prva prava tekma med ekipama Šola košarke Šoštanj in Šola košarke Livada. Za ekipo Šoštanja so nastopali: Jan Rizman (K), Aldin Hasiæ, Nejc Galof, Grega Menih, Bor Jarh, Miha Balant, Rok Hribar, Grega Bukovič, Borut Lenko, Veton Avdija in Tim Jarh. Vodila sta jih trenerja Mile Čepin in Miško Cilenšek.
Za ekipo Livada pa so nastopali: Leon Blatnik (K), Vid Puc, Bor Božičevič, Mithad Dediæ, Grega Marjanovič in Jaka Kastelic. Trener ekipe Livada Marko Kremer.
Tekmo sta sodila igralca članske ekipe, Srboljub Nedeljkovič in Aleksandar Bojiæ.
Igralci so svoje znanje in spretnosti prikazali v treh tretjinah, vsaka pa je trajala deset minut. Za pravilni rezultat na semaforju pa so skrbeli člani veteranske ekipe.

Šola košarke Gorica – Šola košarke Šalek 28:40 (0:20, 10:26)
Naslednji so bili na vrsti igralci ekip iz Šole košarke Gorica in Šole košarke Šalek.
Za Gorico so pod vodstvom trenerja Rajka Rituperja nastopili: Tjaž Kristjan (K), Žan Mark Jurekič, Tjaž Špegel, Bil Šinkovec, Almir Hepič, Luka Aberšek, Luka Slemenik, Jure Kučera, Teo Čanč, Anže Brešar in Tadej Kosi.
Za Šalek pa so pod vodstvom trenerja Nika Ivanoviča igrali: Nace Mohorič (K), Matic Bajde, matic Cvikl, Rok Špegel, Nejc Nežnar, Dominik Jan, Jasmin Ahmetovič, Timon Žlabornik, Gašper Letonje in Gregor Kraljič.
Delilca pravice sta prav tako bila igralca članske ekipe Elektra Esotech, Grega Mali in Beni Bruči.
Oba trenerja sta na parket poslala izmenično vse igralce. Več znanja in spretnosti so pokazali igralci iz  Šaleka in na koncu zasluženo slavili zmago.

Šola košarke Šmartno – Šola košarke Šoštanj 56:76 (1:25, 5:23, 30:20)
V tekmi polni preobratov so za ekipo Šmartnega nastopali: Jan Jelen, Kevin Dolar, Matej Vrabič, Blaž Viltužnik, Jaka Karo, Jaka Kranjc, Staš Kovač, Žan Glasenčnik in Žiga Glasenčnik. Vodil jih je trener Denis Divjak.
Za ekipo Šoštanja pa so pod vodstvom trenerja Mileta Čepina igrali: Blaž Tratnik (K), Adi Musiæ, Nejc Galof, Grega Menih, Jan Rizman in Aldin Hasiæ.

Pionirji Šoštanj – Pionirji Livada 50:51 (12:12,18:20)
Pionirji Livade so imeli v razburljivi končnici tekme več športne sreče in zasluženo zmagali z tesnim izidom.
Za ekipo Livada so pod vodstvom trenerja Marjan Kristana nastopili: Jaka Žagar, Marko Ojsteršek, Ermin Ibrahimovič, Simon Brezovnik, Žan Podgoršek, Dominik Zrimšek, Tomas Lovrič, Jure Letonje, Vid Pirnat, Leon Blatnik in Bor Boživič.
Za Šoštanj so igrali: Blaž Tratnik, Jan Rizman, Aldin Hasič, Urban Bukovič. Denis Pučko, Adi Musič, jasmin Mahmutbegovič, Jan Jelen, Nejc Galof in Žan Stakne. Vodil jih je trener Denis Divjak.

Ekipa A – Ekipa B 54:41 (27:11,40:28)
Kot zadnji med mlajšimi sta se predstavili ekipi, ki jih sestavljajo igralci kadetov kot tudi mladincev. Zasluženo so zmagali igralci Ekipe A pod vodstvom trenerja Boruta Cerarja. Zmago so si priigrali naslednji igralci: Luka Dobovičnik, Mario Matijevič, Gregor Bujan, Tadej Kugonič, Dalibor Matijevič, Benjamin Cajner, Meris Skočič in Jure Hriberšek.
Za ekipo B so nastopili: Peter Dobovičnik, Domen Demšar, Urban Bukovič, Matevž Rogan, Brane Lekič, Denis Čosič, Mario Divkovič in Darko Pavlovič. Vodil jih je trener Franci Rupreht.

S to prireditvijo je Košarkarski klub Elektra predstavil način in rezultate dela vseh selekcij kluba, hkrati pa je to srečanje izkoristil za medsebojno druženje in za zanimive ter športne tekme. Na tribunah se je tako zbralo večje število gledalcev, največ med njimi je bilo staršev, ožjih sorodnikov in prijateljev, ki so vsi s pomočjo navijaških rekvizitov pripravili napeto in zanimivo športno ozračje.

Dan Elektre so zaključili igralci članske ekipe Elektra Esotech in poskrbeli da je ta dan zares uspel, saj so gledalcem podarili zmago nad ekipo Krke iz Novega mesta z rezultatom 75:59. Z zmago so še potrdili trenutno peto mesto na prvenstveni lestvici, ki še vodi v ligo za prvaka.

Iskanje