Čvrsta obramba Šoštanjčanov

ELE 13. december, 2004
190
Čvrsta obramba Šoštanjčanov
Košarkarji Elektre nadaljujejo zmagoviti niz in ostajajo neporaženi v domači dvorani. Na sobotnem dvoboju s Kemoplastom so naleteli na zelo močnega nasprotnika. Za zmago so se morali bolj potruditi, kot kaže končni rezultat. Ponovno so prikazali kolektivn

VEČER: Ponedeljek, 13. December 2004 - Stran: ŠPORT

Deveti krog I. A-lige za košarkarje

Čvrsta obramba Šoštanjčanov

Elektra - Alpos Kemoplast 89:70 (22:15, 16:20, 27:16, 24:19)

Dvorana OŠ Bibe Röcka v Šoštanju, gledalcev 130, sodniki Pukl (Maribor), Horvat (Ljubljana) in Milher (Polzela)

Elektra: Krejič 25 (6-10), Buršiæ 22 (5-6), Vidoviæ 7 (2-2), Čmer 13 (8-8), Nuhanoviæ 4 (2-2); Dobovičnik, Šipura, Arzenšek, Hudarin, Nedeljkoviæ 12, Vujasinovič, Ivanovič 6 (1-2).

Alpos Kemoplast: Novakoviæ 24 (3-3), Sebič 4, Ribežl 4 (2-2), Čebular 13 (2-2), Novak 12 (1-1); Palčnik 4 (4-4), Bevc, Samac 6 (4-6), Maček 3 (0-2), Mulič, Kočar, Germek.

Košarkarji Elektre nadaljujejo zmagoviti niz in ostajajo neporaženi v domači dvorani. Na sobotnem dvoboju s Kemoplastom so naleteli na zelo močnega nasprotnika. Za zmago so se morali bolj potruditi, kot kaže končni rezultat. Ponovno so prikazali kolektivno igro v obrambi, kar jim prinaša izvrstne rezultate.

Tabor Kemoplasta je imel pripombe nad sojenjem, a so gostje povsem po nepotrebnem izgubljali zbranost. Šoštanjčani so takoj na začetku hitro povedli z 11: 4, vendar so gostje z delnim rezultatom 10:2 prešli v vodstvo. Elektra si je do konca prvega polčasa še nekajkrat priigrala šest točk naskoka, vendar so jih gostje, pri katerih je bil najbolj razpoložen Novakoviæ, vselej ujeli.

Domači so po zaslugi razigranega Krejiča v drugem polčasu povedli s 54:38. Gostje iz Šentjurja so v nadaljevanju še skušali obrniti rezultat sebi v prid, vendar jim Šoštanjčani niso dovolili bližje kot na deset točk. Gostje so se borili, uspešnejši v skoku pod košem, vendar so bili pri metih na koš premalo natančni.


DELO, 13.12.2004:

Jamarji sledijo Elektri

Tovorniku žal za Miklavžem

Šoštanj – V derbiju kola so igralci Elektre vodili z 11:4, vendar so jih gostje hitro ujeli. V nadaljevanju 1. polčasa se je to še nekajkrat ponovilo: najprej so gostitelji ušli za šest, sedem točk, nato so jih gostje dohiteli. V tretji četrtini so po dveh trojkah najboljšega igralca dvoboja Krejiča in eni Vidoviča z nizom 16:3 ušli na 54:38. Kljub zaostanku pa se košarkarji Alposa Kemoplasta niso predali. S koši odličnega Novakoviæa so se približali, a jim odlični Šoštanjčani niso pustili bliže kot na deset točk razlike. V zadnji četrtini se je pri gostih razigral še Čebular, ki je dosegel kar enajst točk zapored, vendar za preobrat ni bilo možnosti. Gostitelji so zaigrali izvrstno, kolektivno v obrambi, poleg Krejiča pa sta v napadu izkazala še Buršiæ in Nedeljkoviæ.

Ante Perica, trener Elektre: »Tekma je bila težja, kot kaže končni rezultat. Bili smo zelo utrujeni, kar se je poznalo v igri v napadu, ki je precej nihala. Obramba je bila ves čas na precej visoki ravni.«

Matjaž Tovornik, trener Alposa Kemoplasta: »Čestitam domačim za zmago, vendar je škoda, ker so Miklavž in parklji že mimo.«

Iskanje