Cilji košarkarskega kluba Elektra Šoštanj v tekmovalni sezoni 2014/2015

ELE 19. november, 2014
220
Cilji košarkarskega kluba Elektra Šoštanj v tekmovalni sezoni 2014/2015

Upravni odbor KK Elektra šoštanj se je zaradi vse večjega podajanja negativnih mnenj o klubu v javnosti in kritik o njegovem vodenju odločil javno predstaviti način dela kluba in njegove cilje v tekoči tekmovalni sezoni 2014/2015


Upravni odbor KK Elektra šoštanj se je zaradi vse večjega podajanja negativnih mnenj o klubu v javnosti in kritik o njegovem vodenju odločil javno predstaviti način dela kluba in njegove cilje v tekoči tekmovalni sezoni 2014/2015. 

 

1. FINANČNA SANACIJA IN STABILIZACIJA KLUBA

Upravni odbor želi v sezoni 2014/2015 zagotoviti finančno stabilnost kluba, saj je ta zaradi slabe gospodarske situacije na lokalni in državni ravni ter predvsem zaradi poslovanja kluba v preteklosti relativno nestabilna. Ob prevzemu vodenja kluba je dolg znašal več kot 200.000,00 EUR. Uprava kluba je v dobri meri dolg že sanirala  in je tako na dobri poti, da do konca tekmovalne sezone ponovno vzpostavi finančno stabilnost v klubu.

 

2. OBSTANEK KLUBA V 1. SKL

Upravni odbor se zaveda, da po petih porazih v 1. slovenski košarkarski ligi situacija na tekmovalnem področju definitivno ni takšna,  kot bi si jo želeli. Klub ne želi in tudi ne bo pripeljal novih igralcev,  saj trenutna finančna situacija tega ne omogoča. Kam je takšna politika podpisovanja pogodb z igralci, predvsem tujci  brez zagotovljenih finančnih sredstev v preteklosti pripeljala, se je dobro videlo v zaključku lanske sezone, ko je bil klub tik pred izpadom iz 1. slovenske lige ter skoraj pred popolnim finančnim zlomom. Dejstvo je, da za KK Elektra v letošnji sezoni ne nastopa noben tujec, ker si zaradi plačila starih dolgov le teh ne more privoščiti. Vsekakor si v klubu močno želijo pripeljati okrepitve, s katerimi bi lahko dosegali boljše rezultate, a enostavno v tem trenutku finančna sitacija tega ne omogoča.

Ne glede na finančno situacijo v klubu so vsi vodilni organi le-tega odločeni, da je poleg nujno potrebne finančne stabilizacije kluba, glavni cilj obržati klub med elito slovenske košarke – obstanek kluba v 1.SKL. Elektra že dolga leta nastopa v 1.SKL in definitivno so cilji to tradicijo nadaljevati. Skupaj z igralci in trenerji verjamejo, da jim bo to tudi uspelo.

 

3. NAPREDEK MLADE ČLANSKE EKIPE

V letošnji tekmovalni sezoni so v klubu ponudili več priložnosti  mladim igralcem, ki so zrasli v njihovi košarkarski šoli. Klub je mnenja, da je v dobrem košarkarskem klubu potrebno dati več poudarka na svojih igralcih in jim nuditi več priložnosti in boljše pogoje za razvoj. Premorejo kar nekaj talentiranih in perspektivnih igralcev, zato si želijo, da bi se le-ti razvili v pravo ogrodje njihovega kluba. Čutiti je, da ekipa raste in dozoreva in že se veselijo prvih vidnejših uspehov. 

Upajo si trditi, da je v preteklosti kar nekaj mladih domačih igralcev iz šaleške doline bilo neupravičeno zapostavljenih in so zaradi tega tudi prenehali z aktivnim igranjem košarke v KK Elektra. Dejstvo je, da imajo v sezoni 2014/2015 v 1. slovenski košarkarski ligi najmlajše moštvo s povprečno starostjo 21.3 leta, zato je potrebna velika mera potrpežljivosti in vztrajnosti, predvsem s strani javnosti, saj delajo ekipo za prihodnost, katere igra bo slonela predvsem na igralcih vzgojenih v košarkarski šoli KK Elektra.

 

4. SKRB ZA DOBRO DELO IN RAZVOJ VSEH MLAJšIH SELEKCIJ

Klub želi s svojo košarkarsko šolo nadaljevati z dobrim delom in na njej graditi še boljšo prihodnost kluba. So edini košarkarski klub v šaleški dolini, kjer potencialnih košarkarskih nadobudnežev ne manjka. Delo z mladimi je eden od pomembnejših ciljev kluba, saj s tem zagotavljajo lasten razvoj igralcev, prav tako pa dajejo lokalnim skupnostim športno rekreacijsko vrednoto, s katero mladino usmerjajo v zdrav in športen način življenja.

 

 

V kolikor člani in simpatizerji kluba menijo, da sedanja uprava ni sposobna voditi kluba oziroma da ga vodi slabo, predlagajo, da pripravijo alternativo za sedanje vodstvo. V tem primeru bo upravni odbor v najkrajšem možnem času in skladno s statutom sklical izredno skupščino ter predal vodenje kluba.

 

Iskanje