Bivši trener Elektre, Memi Bečirovič, postal selektor

ELE 22. december, 2009
228
Bivši trener Elektre, Memi Bečirovič, postal selektor

Včeraj je Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije za novega selektora slovenske moške članske reprezentance imenoval znanega trenerja Memija Beæiroviča, ki je bil v sezoni 2003/04 trener članske ekipe Elektre.


Bivši trener Elektre, Memi Bečirovič, postal selektor

Trener belgijskega Oostendeja Memi Bečirovič je postal nov selektor slovenske moške članske reprezentance, ki bo prihodnje leto nastopila na SP-ju v Turčiji. S Košarkarsko zvezo Slovenije je sklenil dogovor 1+1+1, kar pomeni, da bo v primeru dobrega rezultata na SP-ju in dobrega sodelovanja selektor tudi na evropskem prvenstvu v Litvi 2011, v kolikor bo tudi ta zgodba uspešna pa tudi na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

Memi Bečirovič je bil na mesto selektorja soglasno izglasovan na seji izvršnega odbora KZS-ja.

Dušan šešok, predsednik KZS-ja:

"Memi Bečirovič je bil kandidat za selektorja že lansko leto in enako je bilo tudi letos. Ima bogate izkušnje, tako doma kot v tujini, bil je prvak Lige Telemach in Pokala Spar s Heliosom, pokal in prvenstvo je osvojil tudi z Azovmašom v Ukrajini. Z njim smo se dogovorili za sodelovanje 1+1+1, kar pomeni, da bomo v primeru dobrega rezultata na SP-ju in dobrega sodelovanja zgodbo nadaljevali na evropskem prvenstvu v Litvi 2011, enako pa tudi na olimpijskih igrah v Londonu 2012. Memi je tako strokovna avtoriteta, kot ima tudi izredne človeške lastnosti, da ustvari kemijo v ekipi, ki je enako pomembna kot igralsko znanje. Na KZS-ju verjamemo v to, da bomo z njim nadaljevali uspešno zgodbo, naslednje leto pa si želimo ustvariti najboljši uspeh na svetovnih prvenstvih doslej, kar je četrtfinale, to ali pa še več pa si želi tudi Memi. Dajmo mu čas in priložnost, da v miru pripravi program dela, sestavi strokovni štab, povabi igralce in kvalitetno opravi s svetovnim prvenstvom v Turčiji."

Memi Bečirovič, selektor reprezentance:

"Košarkarski zvezi Slovenije se zahvaljujem za zaupanje, zavedam se, da je treniranje reprezentance čast in obveza ter verjamem, da sem kos tej nalogi. Moj optimizem temelji na tem, da sta moja predhodnika Aleš Pipan in Jure Zdovc vsak po svoje dodajala tej reprezentanci kakovost in verjamem, da lahko uspešno nadaljujem začeto delo obeh, saj premoremo reprezentanco dobrih posameznikov, ki je dozorela kot kolektiv, kar so reprezentantje dokazali na zadnjem evropskem prvenstvu na Poljskem. Optimizem temelji tudi na dejstvu, da KZS zadnja leta omogoča dobre programe za priprave na velika tekmovanja, marsikaj pa je odvisno tudi od tega koliko reprezentantov se bo odzvalo. Pomembno je sestaviti dober strokovni štab, katerega osebno ne bi želel veliko menjati, saj se je pokazalo, da je bil ta na Poljskem zelo uspešen, je pa odvisno seveda tudi od samih njegovih članov ali bodo pripravljeni sodelovati tudi pri novem projektu. Ne bom vas razočaral, sem zmagovalec po naravi!"

Memi Bečirovič je v klubski karieri v Sloveniji vodil ekipe Satexa, Branika, Rogle, Elektre, Heliosa in Uniona Olimpije (vodil je tudi Union Olimpijo mlade), v tujini pa je bil trener Riminija, Azovmaša, v tej sezoni pa sedi na klopi Base BC Oostendeja. V reprezentančni karieri je bil Memi tudi selektor reprezentanc U18 in U20.

NAJVEČJI USPEHI:

  • 1x prvak Lige Telemach (Helios)
  • 1x prvak Pokala Spar (Helios)
  • 1x prvak ukrajinskega prvenstva (Azovmaš)
  • 1x prvak ukrajinskega pokala (Azovmaš)
  • 2. mesto na evropskem prvenstvu v Nemčiji 2002 (U18)
  • Najboljši slovenski trener po izboru novinarjev za sezono 2006/07.

Foto: Memi Bečirovič je bil v sezoni 2003/04 trener Elektre

Iskanje