Aljaž Šlutej z kadetsko reprezentanco Slovenije postal evropski prvak divizije B

ELE 8. avgust, 2011
173
Aljaž Šlutej z kadetsko reprezentanco Slovenije postal evropski prvak divizije B

 Slovenski kadeti, ki so se v soboto prvič po štirih letih uvrstili v elitno divizijo, so v finalu evropskega prvenstva divizije B z 82:73 ugnali Angleže in zasluženo slavijo naslov prvaka. V slovenski reprezentanci je imel čast igrati tudi član KK Elektra Aljaž šlutej kateremu ob tej priložnosti iskreno čestitamo.


"To so fenomenalni občutki. Fantje so se na vseh tekmah fanatično borili in presegli same sebe, zasluženo zmagali in osvojili naslov prvaka divizije B. Strokovni štab je zelo ponosen na njih. Vidi se, da so prava ekipa in, da so od prvega do zadnjega dne verjeli v cilj, ki so si ga zadali. Zahvalil bi se vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri tem  uspehu, če posbej klubskim trenerjem, saj so bili oni tisti, ki so skozi sezono dobro delali s temi igralci," je dejal Miloš šporar po velikem uspehu v Makedoniji.

 Kadeti se v Slovenijo vračajo v ponedeljek, ob 17.20, toplo pa jih bomo sprejeli tudi na tekmi Slovenija : Hrvaška v dvorani Stožice, kjer jih bomo počastili za ta velik uspeh.

 EP DIVIZIJE B, FINALE:

 ANGLIJA : SLOVENIJA 73:82 (17:24, 14:19, 15:24, 27:15)

 Slovenija: Kavaš, Nikolič 15 (8 skokov, 7 podaj), Rogelja 8, šlutej,
 Kokol 10, Rebec 19 (5 skokov), Abram, Zatežič 5, Zupan 4, Ritlop 19 (7
 skokov), Čergič, Petejan 2.

  VIR: KZS in Fibaeurope.com 

Iskanje