Aljaž Šlutej izbran v najboljšo peterko Slovenia Ball

ELE 25. avgust, 2010
226
Aljaž Šlutej izbran v najboljšo peterko Slovenia Ball

S podelitvijo nagrad za najboljša moštva in igralce turnirja se je zaključil letošnji Slovenia ball, ki je v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije in pod okriljem FIBA Europe, potekal v Slovenj Gradcu.

 


Na tem mednarodnem turnirju, na katerem je sodelovalo 6 fantovskih in 6 dekliških pionirskih reprezentanc. Na turnirju se mladi košarkarji/ice prvič srečajo z najvišjim (mednarodnim reprezentančnim) nivojem na katerem primerjajo svoje košarkarsko znanje in ustvarjajo nova prijateljstva preko košarke s sovrstniki iz različnih evropskih držav.

Slovenia Ball je potekal od 19. do 22. avgusta in na njem smo imeli svojega predstavnika tudi iz vrst KK Elektra. Naš klub je v ekipi Slovenija - zeleni, zastopal Aljaž šlutej.

Med fantovskimi ekipami so prvo mesto osvojili igralci španije, ki so na nedeljskem srečanju premagali Hrvate, pri dekletih pa so bile prve Madžarke.

Naša dekleta so zasedla četrto mesto, slovenski fantje v modrih dresih pa so v tekmi za tretje mesto slavili zmago proti kolegom v zelenem moštvu Slovenije. Nagrado za najboljšega igralca turnirja je osvojil Carlos Martínez iz španije, v ženski konkurenci pa Bernadett Horvath iz Madžarske. Manca Jelenc je bila prva strelka turnirja, medtem ko je Larisa Ocvirk domov odnesla tako nagrado za najboljšo skakalko, kot tudi priznanje za eno izmed mest v idealni peterki turnirja.

Aljaž šlutej je bil izmed množice sovrstnikov izbran v 1. peterko turnirja, na kar smo v klubu zelo ponosni.

Prva peterka, fantje:
1.    Sergio Costa (španija)
2.    Žiga Končarevič (Slovenija modri)
3.    Carlos Martinez (španija)
4.    Aljaž šlutej (Slovenija zeleni)
5.     Marko Arapoviæ (Hrvaška)

Kaj več o turnirju si lahko preberete tukaj. Prav tako si isti povezavi lahko ogledate tudi fotogalerije in statistike tekem.

Iskanje