Aljaž Šlutej in Jan Kosi sta z kadetsko reprezentanco Slovenije gostovala v Turčiji

ELE 5. februar, 2012
208
Aljaž Šlutej in Jan Kosi sta z kadetsko reprezentanco Slovenije gostovala v Turčiji

Slovenska kadetska reprezentanca je v preteklih dneh merila moči na močnem kadetskem turnirju v Turčiji. Po malce slabših igrah v skupinskem delu, je s tremi zaporednimi zmagami in zadnjo proti Črni Gori (72:65) zasedla končno deveto mesto. Za kadetsko reprezentanco Slovenije sta odlično igrala tudi naša Aljaž šlutej in Jan Kosi.


PRIPRAVLJALNI TURNIR KADETOV V TURČIJI, TEKMA ZA 9. MESTO:

SLOVENIJA : ČRNA GORA 72:65 (23:11, 16:17, 8:17, 14:16, 11:4) - po podaljšku


Slovenija
: Vadnov, Janc 8 (5 podaj), Lah, šlutej 10 (10 skokov), Jordan Rojko 5, Grubelič 16 (8 skokov), Durnik 4, Kosi 11, Zupan 11 (9 skokov), Vujanič, Zatkovič 2, Medič 5 (5 skokov).
Črna Gora: Andeliæ 10, Pavičeviæ, Popoviæ 8, Vukasnoviæ, Kaležiæ, Durišiæ, Kečojeviæ, Radunoviæ 16, Skekiæ, Doziæ 13, Hadžibegoviæ, Kneževiæ 18.

FOTOGALERIJA TEKME IN OSMEGA DNE TURNIRJA V TURČIJI

Izjava glavnega trenerja Miloša šporarja:

"Tekma, na kateri ima nasprotnik po 36 minutah šest storjenih osebnih, ti pa 25, pri tem, da igra nasprotnik cel drugi polčas pressing s podvajanjem, zagotovo ni lahka za zmagati. Dejstvo je, da smo odlično začeli in se držali dogovorjenega, Črnogorci pa so bili v prvem polčasu brez pravih rešitev. Sledil je padec naše igre v drugem polčasu, saj smo v tretji četrtini popolnoma padli v njihov ritem. Tekmo smo izgubljali že z devetimi točkami razlike, vendar smo jo na koncu tudi z malo sreče pripeljali do podaljška, tega pa z izjemno borbenostjo zasluženo dobili. Turnir ocenjujem kot izjemno kakovosten, popolnoma primerljiv z evropskim prvenstvom. Organizacija in gostoljubnost sta bili fenomenalni. Za nas je to čudovita izkušnja, saj smo imeli priložnost igrati z najboljšimi reprezentancami v Evropi. Zame je najpomembneje, da smo z izjemo tekme z Egiptom popolnoma parirali in bili enakovredni vsem nasprotnikom in dejstvo, da so fantje videli, da lahko z maksimalnim vložkom igrajo z vsako reprezentanco na evropskem prvenstvu. Ti fantje potrebujejo samo spodbudo, samozavest in ne pesimizma, ki je značilen za nas Slovence. Imamo nekaj zelo talentiranih igralcev v tej generaciji in vidi se, da prav vsi fantje, ki so bili v Turčiji trenirajo dobro v svojih klubih in da so v rokah dobrih slovenskih trenerjev, manjkajo pa jim močne tekme na mednarodni ravni. V prihodnost gledam z veliko mero optimizma in verjamem, da nam na evropskem prvenstvu uspe narediti korak več od golega obstanka v diviziji A."    

 

VSI REZULTATI SLOVENSKE KADETSKE REPREZENTANCE V TURČIJI 

 

VIR: KZS

Iskanje