Aljaž Šlutej, član KK Elektra naj učenec in naj športnik OŠ Šoštanj v šolskem letu 2010-11

ELE 21. junij, 2011
208
Aljaž Šlutej, član KK Elektra naj učenec in naj športnik OŠ Šoštanj v šolskem letu 2010-11

Aljaž šlutej je član kadetske ekipe KK Elektra in velik up šoštanjske košarke. Tudi na Oš šoštanj so znali opaziti njegov talent in zavezanost k športnemu načinu življenja saj so ga proglasili za naj učenca in naj športnika Oš šoštanj v šolskem letu 2010-11.


Oš šoštanj zapušča generacija odličnih športnikov. Najverjetneje se strinjate, da ni ravno lahko biti najboljši med najboljšimi. Tiho, a vztrajno in prepričljivo je nizal uspeh za uspehom in na koncu mu je uspelo, že drugo leto zapored, osvojiti naslov vzornega športnika šole. Če ste pri tem pomislili na Aljaža šluteja je bil to zadetek v polno. Aljaž je dober atlet in svoje atletske vrline zelo dobro uporablja v košarki, ki je zanj šport št. 1. Je član KK Elektra, kjer je to sezono igral za ekipo starejših pionirjev U14, ki je decembra 2010 na finalu v Novem mestu osvojila 3. mesto v državi. Tako je zopet po dolgem času šoštanjska klubska mlajša selekcija prišla v sam državni vrh. Aljažu se je uspelo uvrstiti v Slovensko pionirsko reprezentanco U14, z njo je nastopil na mednarodnem turnirju »Slovenia ball« v Slovenj Gradcu, kjer je bil izbran v najboljšo peterko turnirja in na Dnevu slovenske moške košarke v Stožicah, kjer je bil proglašen za najbolj borbenega igralca turnirja, saj je dosegel dvojni dvojček. Igral pa je tudi za kadetsko B ekipo KK Elektra, ki je nastopala v 2. slovenski kadetski ligi. Aljaž je tudi med kandidati za Slovensko kadetsko reprezentanco U16, ki bo nastopila na Evropskem prvenstvu za kadete U16 divizije B, ki bo potekalo v Makedoniji od 28. julija do 7. avgusta. Med poletnimi počitnicami je svoje košarkarsko znanje izpopolnjeval na Zlatiboru v Srbiji v mednarodnem košarkarskem kampu profesorja Aleksandra Nikoliæa, kjer je bil na zaključnem turnirju izbran v najboljšo peterko, ki bo sodelovala na košarkarskem taboru« Monte Basket« na Portugalskem od 3. do 17. julija. 


S šolsko košarkarsko ekipo je na 45. Košarkarskem pionirskem festivalu osvojil naslov državnega prvaka. Naslov državnega prvaka pa je s šolsko ekipo osvojil tudi v atletiki ekipno. Aljaž je svoj delež prispeval z 2. mestom v teku na 300 m, 2. mesto pa so osvojili tudi v štafeti 4 x 100m. Na področnem tekmovanju v atletiki ekipno je zmagal v teku na 300 m in v štafeti 4 x 100m, kakor je tudi prepričljivo zmagal na medobčinskem tekmovanju v krosu. Na atletski olimpijadi v Velenju je osvojil 1. mesto v teku na 300m in v štafeti 4 x 100m. Da v športu velikokrat štejejo tudi sekunde, je Aljaž letos izkusil na lastni koži, ko je uvrstitev na državno finale v atletiki posamično zgrešil le za eno sekundo, saj je bil tudi področni zmagovalec v teku na 1000 m posamično. Prvo mesto je v močni konkurenci osvojil tudi na šolskem atletskem četveroboju.


Bil je nepogrešljiv igralec v prav vseh šolskih reprezentancah, poleg košarkarske še v nogometni, odbojkarski in rokometni. S šolsko rokometno ekipo se je uvrstil na državno polfinale, kjer so osvojili 4. mesto.


Član slovenske pionirske košarkarske reprezentance U14, državni prvak v košarki, državni prvak v atletiki, področni zmagovalec v teku na 300 m in teku na 1000m, medobčinski zmagovalec v krosu, predvsem pa zelo prijeten fant in vzorni športnik Oš šoštanj.


Želimo ti veliko uspeha na poti vrhunskega košarkarja.


Aljaž, tudi iz strani KK Elektra res iskrene čestitke! 

 

VIR: Oš šOšTANJ

Iskanje