70 let Košarkarskega kluba Elektra

ELE 31. januar, 2018
276
70 let Košarkarskega kluba Elektra

Letos mineva natanko 70 let, ko so košarkarski navdušenci v šoštanju začeli z organiziranim delom v novonastalem košarkarskem klubu. šoštanj je tako leta 1948 postal eno izmed prvih slovenskih mest, v katerem se je začela igrati košarka. V počastitev 70. obletnice Košarkarskega kluba Elektra, ki bo potekala v sodelovanju z Muzejem Usnjarstva na Slovenskem šoštanj – Muzej Velenje, se bodo tekom letošnjega leta zvrstili dogodki in prireditve, ki bodo predstavili njeno izjemno bogato zgodovino.


Najprej se bo 20. aprila v Muzeju Usnjarstva na Slovenskem šoštanj odvila otvoritev razstave zgodovine Elektre, ki bo na ogled do konca leta. Od meseca aprila dalje in vse do oktobra bo vsak zadnji četrtek v Muzeju Usnjarstva na Slovenskem šoštanj potekal tradicionalni Klepet pod Pustim gradom, ki bo košarkarsko obarvan, saj bodo gostje ljudje, ki so neločljivo povezani s košarko v šoštanju. Septembra sledi posebna izvedba tradicionalnega Natkovega memoriala v športni dvorani šoštanj. Kako posebna, naj še zaenkrat ostane skrivnost. V mesecu maju bo v Muzeju Usnjarstva na Slovenskem šoštanj organiziran tudi filmski večer obarvan s košarkarsko tematiko. Kot zaključni dogodek bo v mesecu novembru izdaja publikacije o 70-letni zgodovini kluba, ki bo prav tako potekala v Muzeju Usnjarstva na Slovenskem šoštanj. 

Vse akterje in ljubitelje košarke, ki ste delovali neposredno v klubu ali pa bili z njim kako drugače povezani, vabimo, da svoje izkušnje ubesedite in besedilo pošljete na elektronski naslov jernej.hozjan@muzej-usnjarstva.si ali osebno odnesete/pošljete na naslov Muzeja usnjarstva na Slovenskem šoštanj. Zapise bomo objavili v publikaciji o 70. letni zgodovini Košarkarskega kluba Elektra. Več informacij v posebnem dopisu.

Hkrati pozivamo vse, ki imate interes prispevati kakršenkoli rekvizit v povezavi s Košarkarskim klubom Elektro ali košarko v šoštanju, da le-tega dostavite v Muzej Usnjarstva na Slovenskem šoštanj. Rekvizit bo ustrezno restavriran ter po končani razstavi vrnjen nepoškodovan. Vsakega vašega sodelovanja bomo izjemno veseli. Kontakti: Jernej Hozjan (031 331 449), Stane Breznik (041 624 775).

Vljudno vabljeni!

Iskanje