1. krog Lige Telemach: Poraz Elektre proti Tajfunu

ELE 12. oktober, 2014
244
1. krog Lige Telemach: Poraz Elektre proti Tajfunu

Na gostovanju v šentjurju je naša članska ekipa v uvodnem kolu Lige Telemach doživela poraz. Tajfun je bil boljši s 88:78. 


Najboljši Elektrin strelec Malus s 15 točkami


TAJFUN : ELEKTRA šOšTANJ 88:78 (23:23, 16:17, 22:15, 27:23)

Leliæ 24 (7 skokov, 5 podaj), Bratož 19 (8 skokov, 5 podaj); Malus 15, Brčina 14, Kosi J. 7, Zagorc 9, Lekič 8, Bukovič G. 1, Bukovič U. 6, Bajramliæ 8, Hasiæ 10

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Košarkarji Tajfuna so na tekmi prvega kola Lige Telemach upravičili vlogo favorita proti ekipi iz šoštanja in pričakovano slavili z 88:78. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v drugem polčasu, ko so gostitelji strnili svoje vrste tako v obrambi kot napadu.

Elektra je po prvih dvajsetih minutah vodila in trener Tajfuna Dejan Mihevc je moral svojim varovancem povedati nekaj krepkih. Na parket so se vrnili precej bolj navdahnjeni, v obrambi so zaustavili Svena Malusa, ki je v prvem polčasu dosegel 12 točk, v napadu pa so se razigrali Ðorðe Leliæ (24 točk, 7 skokov, 5 podaj, indeks 35), Domen Bratož (19 točk, 8 skokov, 5 skokov) in Emir Zimiæ (17). Ti trije igralci so v drugem polčasu skupaj dosegli 33 od 49 točk Tajfuna.

V naslednjem kolu bo Elektra gostila zasedbo Maribora Nove KBM.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:

"Čestitke fantom za zmago. Za nami je tradicionalno težka tekma v uvodnem kolu. Mi danes nismo igrali povsem za nas tipično igro. A ko je bilo potrebno, smo stopili skupaj in izvlekli zmago. To je v tem trenutku najbolj pomembno. Sedaj se že oziramo proti naslednji tekmi."

Rajmond Rituper, trener Elektre:

"Po prvem polčasu, v katerem smo igrali sproščeno ter uveljavljali našo igro, smo v nadaljevanju doživeli popoln mrk. Slabo smo se odzvali na spremembo Tajfunove obrambne postavitve ter preko osebnih napak napravili preveč nespametnih potez, ki so nas pripeljale do tega rezultata. Čestitke domači ekipi za zmago. Mi bomo priložnost za prvi par točk iskali na naslednji domači tekmo."

Iskanje