novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Košarkarska legenda Mile Čepin praznuje 75 let (17.03.2015) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1225

Danes je prav poseben dan, saj naš trener selekcije U13, član strokovnega sveta in nenazadnje velika košarkarska legenda ne samo slovenskega prostora, temveč tudi prostora nekdanje skupne države, praznuje častitljivih 75 let. V Elektri smo izjemno ponosni, da imamo v klubu takšnega strokovnjaka, zato dragi Mile, še na mnogo let!

Mile Čepin se je rodil 17. marca 1940 v Završah pri Slovenj Gradcu. Kot igralec je med študijem v Beogradu nastopal za Partizan, sicer pa je kot trener vodil naslednje ekipe: ŽKK Celje, KK Celje (Technomercator, Kovinomercator, Libela, Impos), Citroen Karnten (Avstrija), Polzela (Savinjski Hopsi), ŽKK Ingrad (šef strokovnega štaba). Leta 1971 je bil razglašn za najboljšega trenerja v Sloveniji, takrat je tudi pomagal pri pripravah jugoslovanske reprezentance na olimpijske igre v Muenchnu. Leta 1982 je s KK Libela osvojil naslov pokalnega prvaka Slovenije po zmagi nad Olimpijo in se uvrstil v četrtfinale jugoslovanskega pokala. Sedaj že nekaj časa dela z mladimi, saj mu je to najljubše delo. Potrebno je dodati, da je Mile zelo verjetno eden najstarejših aktivnih trenerjev v košarki nasploh!

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh