novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > V zaključku tekme ob zmago v Domžalah (07.05.2011) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1622

Avtor: Tomaž Sinigajda

Podobno kot v 8. krogu rednega dela prvenstva je bila Elektra v Domžalah zelo blizu presenečenja. Žal pa se je zgodba ponovila in košarkarji Elektre so v zadnjih dveh minutah zapravili zmago.

HELIOS DOMŽALE : ELEKTRA ŠOŠTANJ

10. krog Lige za prvaka, sobota, 7. maja, ob 20.00


78:72 (25:20, 16:19, 13:17, 24:16)

Raymond 27 (10 skokov), Zagorc 17; Miljković 18 (8 skokov), Bilič 14.  

STATISTIKA   

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME ZEMLJEVID METOV LESTVICA     

Sodniki: Damjan Gajšek, Gregor Mlakar, Grega Česen.

Tehnični komisar: Aleš Kamnikar.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Rado Trifunović, trener Heliosa Domžal:


"To je bila zelo težka tekma, saj so košarkarji Elektre odigrali zelo dobro in nepopustiljivo. Do zmage smo prišli stežka, mislim pa, da je bila za uspeh ključna obramba v zaključku srečanja." 

Dušan Hauptman, trener Elektre:

"Začetek in konec tekme sta bila slaba, vse ostalo pa dobro. Začeli smo namreč zelo slabo, predvsem zaradi premehke obrambe, s katero smo dobili preveč košev, v nadaljevanju pa smo se približali zaradi uspešnih metov in imeli do zadnjih dveh minut igro v naših rokah. Takrat so bili naši ključni igralci enostavno preutrujeni in so pregoreli, napake, ki so jih storili, pa so košarkarji Heliosa s pridom izkoristili in nas prehiteli. Zadovoljen sem, ker se naša igra dviguje, kar je pred nadaljevanjem Lige Telemach, ko bomo igrali tudi s tekmeci našega ranga, zelo obetavno in zaradi česar pričakujem drugo zmago."  

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Rado Trifunović, trener Heliosa Domžal:

"Košarkarji Elektre Šoštanj že celo sezono Lige Telemach prikazujejo trdo košarko in na vseh tekmah vseh 40 minut igrajo vztrajno do konca. Tako se jim moramo tudi mi zoperstaviti in biti celo tekmo agresivni."

Dušan Hauptman, trener Elektre:

"Lahko bi rekel, da v Domžalah pričakujemo pekel, saj so košarkarji Heliosa v zadnjem krogu visoko izgubili in se bodo zagotovo za to želeli odkupiti. Pripravljamo se na agresivno obrambo in bomo poskušali narediti vse, da bomo enakovredni še dlje, kot smo bili proti Krki, ko smo popustili v drugem polčasu. Pričakujem, da bomo prej ali slej prišli v pravo formo in dosegli drugo zmago v Ligi Telemach za prvaka."  

 

POROČILO TEKME:

Košarkarji Heliosa so ubranili vlogo favorita, čeprav je bila Elektra blizu še enega velikega presenečenja v desetem krogu lige Telemach za prvaka. Domžalčani so se tako pomaknili na drugo mesto, Elektra pa je po senzacionalni zmagi Maribora nad Unionom Olimpijo zdrsnila na zadnjo pozicijo. Šoštanjčani so med 18. in 27. minuto naredili delni izid 20:3 in od zaostanka desetih točk prišli do prednosti 51:44. Razliko so minuto zatem povišali na devet točk in gostitelji so vse do 34. minute lovili priključek (60:60).

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih dveh minutah. Elektra je imela 135 sekund pred koncem tekme 3 točke naskoka, vendar je do konca srečanja dosegla le še eno, za razliko do Heliosa, ki je po zaslugi košev Zagorca, Žeraka in Raymonda naredil serijo 10:1 in prišel do sedme zmage. Branilec Heliosa Benjamin Raymond je postal MVP 10. kroga. Zbral je 27 točk in 10 skokov ter dosegel statistični indeks 31. Ob njem sta v vrstah Heliosa izstopala še Žiga Zagorc (17) ter Marko Lekić (13), za Elektro pa je največ točk vknjižil Miloš Miljković (19).

V naslednjem krogu bo v dvorani Komunalnega centra gostovala neporažena Krka, Elektra pa bo gostila Maribor Messer.  

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh