novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Elektra boljša od Krke ... a žal le 2 četrtini in pol (04.05.2011) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1863

Avtor: Tomaž Sinigajda

Krka je v Šoštanju slavila visoko in zasluženo zmago. A kljub končnemu rezultatu, zmaga ni bila tako lahka. Elektra je odigrala odličen prvi polčas in ga celo dobila. Tretjo četrtino je Elektra začela udarno in povedla za 7 točk. Žal pa je zbranost domačih igralcev nato padla in Krka je začela preko hitrih protinapadov razliko zmanjševati in do konca tekme je prednost le še naraščala. 

ELEKTRA ŠOŠTANJ : KRKA

9. krog Lige za prvaka, sreda, 4. maja, ob 20.00  

56-79 (18-19  19-16  9-20  10-24)

Športna dvorana Šoštanj

Sodniki: Roman Kolar, Marko Vučkovič, Jernej Bolka.

Tehnični komisar: Janez Hafner.  

 

STATISTIKA  

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME ZEMLJEVID METOV LESTVICA   

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre Šoštanj:

"V prvem polčasu smo se, dokler smo še imeli moči, dobro upirali, a so nato košarkarji Krke dali v prvo postavo, maksimalno pritisnili v obrambi in moje igralce odgnali od obroča. Temu so sledile slabe podaje in zgrešeni meti, kar so gostje izkoristili s protinapadi, naredili visoko razliko in zasluženo zmagali."

Aleksandar Džikić, trener Krke:

"Čeprav so nekateri pričakovali, da se bomo po osvojitvi naslova prvaka pokala FIBA EuroChallenge sprostili in, da bomo utrujeni, se to ni zgodilo. Do suverene zmage smo prišli z odlično obrambo in čvrstino, ki nas krasi že skozi celo sezono. V napadu smo igrali nesebično, z menjavami tempa in raznovrstnimi rešitvami."  

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre Šoštanj:

"V Šoštanj prihaja zmagovalec EuroChallengeja, kar samo po sebi pove vse o kakovosti Krke v tej sezoni. Zato bom od igralcev zahteval le, da se ne predajo in dajo vse od sebe, saj želim, da bi bili dostojen tekmec."

Aleksandar Džikić, trener Krke:

"Dali bomo vse od sebe, da nadaljujemo z dobri igrami in zmagami, ki smo jih v dozdajšnjem delu Lige Telemach zbrali že osem. Popuščanja ne sme biti in ga tudi ne bo, v Šoštanj pa prihajamo v popolni postavi in povsem pripravljeni."  

 

POROČILO TEKME:

Po velikem zmagoslavju v pokalu FIBA EuroChallenge novomeški košarkarji nadaljujejo z uspešnimi predstavami v Ligi Telemach. Krka je od začetka lige za prvaka sredi marca nanizala devet zmag v državnem prvenstvu, dve na zaključnem turnirju v Oostendeju ter izgubila le polfinale lige NLB. Čeprav je bila zmaga Krke na gostovanju v Šoštanju prepričljiva in visoka, pa se je zlasti v prvem polčasu pri njenih igralcih poznala utrujenost od slavja v zadnjih treh dneh. Šoštanjčani so ji namreč v prvih dvaindvajsetih minutah nasuli kar 44 točk, v preostalih osemnajstih pa zgolj dvanajst.

Tako je Elektra dobila prvi del s 37:35, drugega pa izgubila z 19:44. Novomeščani so šampionsko zaigrali šele v 22. minuti, ko je imela Elektra prednost 44:37. V naslednjih petih minutah so zaprli vse dohode do svojega koša, naredili delni rezultat 16:0 in postavili reči na svoje mesto. Še več, do konca so nadaljevali z agresivno in zavzeto igro, tako da so domači v zadnji četrtini dosegli vsega tri koše iz igre (v drugem polčasu šest) in na koncu zaostali s 56:79.Smiljan Pavič je s 14 točkami, 12 skoki ter 6 podajami dosegel najvišji statistični indeks kroga (31) in si prislužil naziv MVP kroga. Goran Ikonić jih je dosegel 12, enajst jih je zbral Bojan Krivec, po deset pa sta jih dosegla Zoran Dragić in Chris Booker. Pri Elektri je bil najbolj učinkovit Salih Nuhanovič s 16 točkami in 10 skoki.  

Krka bo v soboto, 7. maja, v dvorani Leona Štuklja gostila zasedbo Zlatoroga, Elektro pa čaka še eno zahtevno gostovanje v Domžalah.     

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh