novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Hopsi z trdo obrambo, v finišu tekme premagali Elektro (23.04.2011) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1682

Avtor: Tomaž Sinigajda

Košarkarji Elektre so v tekmo krenili z veliko željo po zmagi in potrditvi odlične tekme v Laškem. Kljub zaostanku desetih točk v tretji četrtini so se košarkarji Elektre v finišu vrnili v igro in imeli v zadnjem napadu preko Miljkoviča priložnost za podaljšek. A žal so bili gostujoči košarkarji iz Polzele, tudi brez najboljšega igralca ekipe Grega Thondiqua, v finišu bolj zbrani in srečnejši ter so tako zabeležili dragoceno zmago v gosteh. 

ELEKTRA ŠOŠTANJ : HOPSI POLZELA

7. krog Lige za prvaka, sobota, 23. aprila, ob 20.00
62:65 (15:16, 17:19, 10:15, 20:15)

Vidovič in Miljković (10 skokov) po 11; Mijajlović 17 (6 podaj), Vrsaljko 10 (7 skokov).

STATISTIKA   

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME ZEMLJEVID METOV - LESTVICA    

   

Sodniki: Marko Vučkovič, Boris Krejič, Jernej Bolka.

Tehnični komisar: Vinko Potočnik.  


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre Šoštanj:

"V izredno razburljivi tekmi so Hopsi bolje skakali in bolje zadevali, zaradi česar so tudi zasluženo zmagali."

Tonči Mašina, trener Hopsov:

"V Šoštanju smo prišli do pomembne zmage, s katero smo prekinili niz porazov, lokalni derbi pa je ponovno postregel z zanimivo košarkarsko predstavo. Čeprav smo v napadu vse preveč grešili, nam je na koncu zasluženo zmago prinesla predvsem dobra igra v obrambi."    


IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre Šoštanj:

"Pred nami je lokalni derbi s Hopsi, ki so na dozdajšnjih tekmah pokazali, da gre za kakovostne košarkarje, zaradi česar pričakujem dobro košarko in zelo izenačeno tekmo. Če bomo želeli uspeti, bomo morali ponoviti tekmo iz Laškega." 

Tonči Mašina, trener Hopsov:

"Elektro dobro poznamo, gre za odlično ekipo, kakovostno tako na centrskih, kot tudi na zunanjih položajih. Zmaga v Laškem sama po sebi govori o kakovostih Šoštanjčanov. Odigrati moramo zbrano in dodati še nekaj dodatnega napora, če se želimo iz Šoštanja vrniti z zmago, s katero bi prekinili niz treh zaporednih porazov."    

POROČILO TEKME:

Košarkarji Hopsov so po treh zaporednih porazih proti Unionu Olimpiji, Krki in Zlatorogu zabeležili tretjo zmago v ligi za prvaka, Elektra pa na svojem parketu ni uspela potrditi velikega presenečenja, ki ga je dosegla v prejšnjem krogu pred desetimi dnevi v gosteh pri Zlatorogu.

Malenkosti so določile zmagovalca v lokalnem derbiju, ki so ga sicer bolje odprli domači z vodstvom 7:0, toda z enako mero so jim vrnili gostje (7:11). Od tu dalje je bila tekma več ali manj izenačena, eden od dejavnikov, ki je tehtnico nagnil na stran gostov, pa je bil izjemna neučinkovitost najboljšega domačega igralca Saliha Nuhanoviča. 28-letni center (112 kg, 210 cm) je v 24 minutah na parketu zgrešil vseh osem metov na koš, zbral je sicer devet skokov, tako da je njegova ekipa ostala brez dobrih 13 točk, kolikor jih Nuhanovič v povprečju dosega v tej sezoni.

Tudi zato je bila Elektra v drugem polčasu vseskozi v zaostanku, a bil kljub temu lahko v zaključku iztržila vsaj podaljšek. Boris Jeršin jo je 24 sekund pred koncem pripeljal na 61:63, isti igralec pa je imel osem sekund pred zaključkom še dva prosta meta za izenačenje. Zgrešil je že prvega, na drugi strani pa se Andreju Podvršniku ni zatresla roka in Hopi so slavili zasluženo zmago. V 8. krogu (26. 4.) bo Elektra gostila Union Olimpijo, Hopsi pa bodo gostovali v Domžalah.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh